Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lucas Braathen

Vodeći slalomaš svijeta pušten iz bolnice: Za dva tjedna sam na stazi

AUT, FIS Weltcup Ski Alpin, Schladming
Foto: EXPA/ Erich Spiess
1/3
02.02.2023.
u 16:49

Lucas Braathen izašao je iz bolnice u austrijskom Zell an Seeu, gdje mu je uklonjeno upaljeno slijepo crijevo.

Norveški 22-godišnji skijaš Lucas Braathen izašao je u četvrtak iz bolnice Tauernkliniken u austrijskom Zell an Seeu, gdje mu je operativnim zahvatom uklonjeno upaljeno slijepo crijevo, a unatoč tome vodeći u redoslijedu slalomaša u Svjetskom kupu nada se nastupu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

- U prošla sam dva dana imao tešku borbu, nakon što sam iznenada saznao da imam prilično snažnu upalu slijepog crijeva. Prošao sam operaciju koja je bila uspješna - napisao je Braathen u objavi na Instagramu uz fotografiju koja ga prikazuje kako leži u bolničkom krevetu.

U objavi je i video poruka neposredno nakon buđenja iz narkoze, na kojoj je Braathen vidljivo pod utjecajem lijekova, kao dva kratka video isječka: jedan na kojem dobro raspoloženi skijaš lagano pleše pred ogledalom te drugi na kojem je prikazan njegov izlazak iz bolnice.  

- Nadam se da ću za dva tjedna ponovno biti na stazi - napisala je mlada norveška skijaška zvijezda na kraju poruke.

To bi značilo da planira nastupiti barem u slalomu na Svjetskom prvenstvu koje će biti održano od 6. do 19. veljače u francuskom Courchevelu / Meribelu. Tehničke discipline su na rasporedu u završnim danima prvenstva. Skijaši će se za odličja u veleslalomu boriti 17. veljače, a u slalomu dva dana poslije.

Braathen je ove sezone na sedam slaloma u Svjetskom kupu ostvario pobjede u Val d'Isereu i Adelbodenu, a još je triput bio treći (Wengen, Kitzbühel, Schladming) te je s 430 bodova vodeći u redoslijedu za Mali kristalni globus. Uz to, Braathen ima i veleslalomsku pobjedu iz Alte Badije.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije