Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGAO ODGOVOR

Vinicius brutalno spustio rasistima nakon uvreda: 'Neću prestati plesati, prihvati to'

LaLiga - Real Madrid v RCD Mallorca
SUSANA VERA/REUTERS
17.09.2022.
u 10:42

Kraljevski klub se oglasio povodom napada na svoju zvijezdu i najavio tužbe.

Brazilska nogometna zvijezda Vinicius Junior našao se na meti rasističkih uvreda prilikom popularne španjolske emisije El Chiringuito. 

Podsjetimo, predsjednik udružena agenata Pedro Castra nazvao je napadača madridskog Reala 'majmunom' što su mnogi protumačili kao rasizam. 

Brazilski nogometni savez, Real Madrid i Neymar, poručili su Viniju da nastavi plesati i da su svi uz njega. Sada se javio i prozvani Vinicius. 

 

 

- Postao sam žrtva ksenofobije i rasizma u jednoj izjavi, ali ništa od toga nije počelo jučer. Prije nekoliko tjedan počeli su kriminalizirati moj ples. Ples koji nije moj. 

To su plesovi za proslavu kulturne raznolikosti svijeta. Prihvati to, poštuj to. Neću stati, dolazim iz zemlje u kojoj je siromaštvo vrlo veliko, gdje ljudi nemaju pristup obrazovanju, i u mnogim slučajevima nemaju pristup hrani

Obično ne odgovaram na javne kritike, napadnu me i ne odgovaram. Hvale me, a ja ne pričam. Ja radim, puno radim. Razvio sam aplikaciju koja pomaže obrazovanju djece u javnim školama bez ičije financijske pomoći, gradim školu. Učinit ću još više za obrazovanje, želim da sljedeće generacije budu spremne, kao i ja, za borbu protiv rasista i ksenofoba. Uvijek se trudim biti pofesionalac i uzoran građanin

Neću prestati plesati, bilo u Sambadromu, Bernabeu ili bilo gdje drugdje - odgovorio je Brazilac preko Instagram profila. 

Standings provided by SofaScore

>> Roger Federer objavio kraj karijere

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Križari
Križari
11:15 17.09.2022.

Ovo je tipična kulturna aproprijacija kulture majmuna koji su počesto veća gospoda od ljudi. Poglavito gore spomenutog.

MI
MiloDijete555
11:15 17.09.2022.

Skidanje majice žuti karton. Plesanje i provociranje. Nula.

Avatar Bolsonaro
Bolsonaro
11:18 17.09.2022.

Lik je ponaša kao majmun. I šta zato što je crn se ima pravo ponašati kao majmun jer se svi crnci ponašaju kao majmuni i ako ti se to ne sviđa ti si "rasist"? Ajde, ljepota progresivnog mozga na dijelu. Još gore bi izgledalo da je Žut ili Bijel ali svejedno je ružno ponašanje tako se kreveljiti i prenemagati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije