Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIZOZEMSKA - AUSTRALIJA 1:1 Remi u Rotterdamu

Viduka spasio čast nemoćne Australije

sp-vid-txt.jpg
import
04.06.2006.
u 18:09

Sasvim će sigurno Marijan Vlak, član stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije, imati što ispričati Zlatku Kranjčaru. Vlakovi dojmovi iz Rotterdama najvjerojatnije će istovremeno razveseliti i zabrinuti izbornika. Jer, naš protivnik na Svjetskome nogometnom prvenstvu, reprezentacija Australije, remizirao je s domaćinom Nizozemskom (1:1).

Takav ishod sasvim je sigurno iznenadio mnoge jer je Nizozemska imala prednost domaćeg terena, a i objektivno su izabaranci Marca Van Bastena kvalitetnija momčad. Iako su to pokazali i u jučerašnjoj utakmici u Rotterdamu, nisu uspjeli doći do pobjede. A nije izgledalo da će biti tako, posebno zbog činjenice da je Nizozemska došla u prednost već nakon deset minuta igre. Ooijer je s 20-ak metara raspalio po lopti, a ponajbolji igrač Australije Mark Schwarzer samo odbio; Ruud Van Nistelrooy pogodio je pokraj smušene australske obrane.

Veći dio australskih jalovih napada završavao je na 30-ak metara od nizozemskih vrata. Čvrsta nizozemska zadnja linija Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst, Kromkamp, besprijekorno je odradila svoj posao, posebno u prvom poluvremenu. Australski vezni red igra čvrsto i agresivno, no nedostaje igrač koji je u stanju stvoriti višak i odigrati završni pas. Igrač poput Kewella nije bio u kadru zbog ozljede. Pokraj obrane koja je sklona kiksevima to je bio jedan od najvećih hendikepa australske momčadi.

Protiv Hrvatske će Kewell igrati i to će biti sasvim druga priča. Brzom predajom lopte i "mijenjanjem strana" Nizozemci su lako izlazili na kraj s agresivnim veznim redom Australije, čiju je čast ipak spasio Mark Viduka. Australski napadač u 53. minuti izborio je jedanaesterac, koji je potom promašio, a iz nastale gužve loptu je u mrežu ugurao Tim Cahill.


Viduka: Zbogom repki nakon SP-a

Napadač reprezentacije Australije Mark Viduka najavio je da će se nakon SP-a najvjerojatnije povući iz nacionalne vrste. – Imam obitelj koja mi zbog putovanja nedostaje . Uskoro će i kvalifikacije za Azijski kup i svako malo neće me biti doma. No, na odluku će svakako utjecati rezultat na Svjetskom prvenstvu. (ir)


Vlak nije poletio u Rotterdam

Marijan Vlak trebao je obaviti 'špijunsku misiju’ za izbornika Zlatka Kranjčara na utakmici u Rotterdamu, ali zbog kvara na avionu nije ni poletio iz Zagreba. Vlak je puna četiri sata proveo čekajući u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso i kada je shvatio da od leta neće biti ništa, vratio se kući. Kako nitko nije bio u blizini da uskoči i obavi snimanje Australaca u susretu s Nizozemcima na mjestu događaja, bivši vratar i trener Dinama obavio je 'špijunsku misiju’ iz kućnog naslonjača. Nedostatak treće dimenzije nije ga spriječio u tome da o svemu iscrpno obavijesti stožer naše izabrane vrste. (td)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije