Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PECA PANKER

VIDEO Srbin koji je vrijeđao Hrvate i najavio krv u Zagrebu se ne kaje: Ponosan sam na to!

Peca Panker
Foto: Youtube
1/4
13.05.2020.
u 09:19

Otkrio je i kako se danas putem Facebooka čuje s Boysima s kojima prepričava događaje s tribina, a prisjetio se i kako je izgledao dolazak u Zagreb

Današnji datum, 13. svibnja, jedan je od najznačajnijih u Dinamovoj povijesti, i to zbog jedne – neodigrane utakmice, one povijesne između Dinama i Crvene zvezde.

Igrači su se zagrijavali, ali ubrzo su krenuli navijački neredi. Zvezdini navijači na južnoj tribini počeli su trgati sjedalice, a nakon što milicija na to nije reagirala, Bad Blue Boysi probili su ogradu na sjevernoj tribini i krenuli preko igrališta prema jugu te se žestoko sukobili s milicijom. Brojke su zastrašujuće:  76 ozlijeđenih navijača, 39 BBB-a i 37 Delija, te 117 milicajaca.

Podnesene su kaznene prijave protiv 20 počinitelja; 15 navijača Zvezde, četvorice BBB-a, te Dinamova kapetana Bobana zbog napada na službenu osobu.

>>> Prošlo je 30 godina od povijesne utakmice na Maksimiru

A jedan od vođa Delija, Goran Pecić, zvani Peca Panker, u intervju prije utakmice vrijeđao je Hrvate i najavio što će se dogoditi na Maksimiru. 

- Koji Tuđman, je*o ih Tuđman! Hrvatska nikad nije imala državu, neće imati ni sada. Bit će danas krvavo...

Pecić se u razgovoru za Kurir prisjetio tih dana i otkrio što danas misli o svemu. 

-  Tučnjava kao i svaka druga, samo što je ova prikazana na televiziji. Još u petak uoči utakmice dobio sam poziv iz Zagreba u kojem su mi rekli da se utakmica neće odigrati. Rekao sam im: "Nemate vi muda napraviti to" i obećao im dolazak u Zagreb. U dva vlaka, autima i autobusima došlo nas je oko 5000, od kojih je bar 2000 luđaka bilo spremno za tučnjavu - otkrio je Pecić koji se ne kaje zbog svojih riječi.

- Oni su me stavili na mjesto prvooptuženog jer su gledali onaj intervju pred utakmicu na atletskoj stazi kada sam im uvrijedio Tuđmana. Meni je drago zbog toga, evo već 30 godina sam ponosan što me oni smatraju krivog za Maksimir - kaže Peca Panker.

Otkrio je i kako se danas putem Facebooka čuje s Boysima s kojima prepričava događaje s tribina, a prisjetio se i kako je izgledao dolazak u Zagreb. 

- Bio sam u gradu nekih dva sata prije utakmice, prošetao se malo s ekipom i vidio da su u nekim skupinama Boysi sa šalovima i kapama Zvezde. Čekali su valjda da se naši upecaju na te fore. Kad smo ušli na stadion, prva stvar koju sam zapazio bio je semafor na kojem je pisalo HDZ. Tad je bila predizborna kampanja u Hrvatskoj, ali to je bila i provokacija za nas Srbe - zaključio je. 

>>>> Pogledajte poruku Luke Modrića

Ključne riječi

Komentara 9

KO
Korda
11:20 13.05.2020.

Ako netko misli da je na istoku drugacije nego je onda bilo - vara se. Oni s i dalje spremaju za, kako kazu, drugo poluvrijeme, i to ce kad - tad poceti. Samo, zaboravljaju da je u HR trenutno nesto vise oruzja od lovackih pusaka.

Avatar majkuvam
majkuvam
17:10 13.05.2020.

A što se nisi sa svojim bijednicima devedesetpete borio do zadnje kape krvi protiv nas ako si toliko "ponosan".Na Kosovu te sigurno isto nitko nije vidio...

ER
EroK
17:14 13.05.2020.

S ovim bar znaš na čemu si, ali koliko ima ovakvih u Srbiji, po svijetu, a i u samoj Hrvatskoj, koji svoju mržnju i zločinačku misao žive i provode je! ? Možda ne glasno, a ono po tiho, dok mi tražimo ljubav, oni nam ruše sve po već davno planiranom Memorandumu. Onda kažu, radimo i želimo 'bratstvo i jedinstvo'!?. Kakvo, izgleda jedino za što su sposobni i na čemu tako dugo i ustrajno rade, je ono 'Abelovo i Kainovo' bratstvo i jedinstvo. Moramo se probuditi iz bunila i odlučno reči veliko NE, hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije