Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wimbledon

VIDEO Đoković izborio plasman u četvrtfinale, a nakon meča oduševio publiku

?okovi? šesti put osvojio Wimbledon
Tim Ireland/XINHUA
04.07.2022.
u 12:15

Jedina prava borba odvijala se u drugom setu. Nakon napravljenog breaka Van Rijthoven je kod 5:4 servirao za izjednačenje. Spasio je pritom brojne break prilike i uspio dobiti set, ali je tu i stao.

Novak Đoković, prvi nositelj Wimbledona i šesterostruki pobjednik Grand Slam turnira u All England Clubu, plasirao se u četvrtfinale ovogodišnjeg izdanja.

U osmini finala Đoković je sa 6:2, 4:6, 6:1, 6:2 pobijedio nizozemskog tenisača Tima van Rijthovena, 25-godišnjaka koji je u Wimbledonu po prvi puta u karijeri igrao na Grand Slam turniru te se trenutačno nalazi na 104. mjestu ATP ljestvice.

Van Rijthoven se ove godine najavio odličnim igrama na travnatoj podlozi, prvenstveno pobjedom na turniru u Hertogenboschu gdje je u finalu pobijedio prvog igrača svijeta Medvjedeva. Imao je Van Rijthoven 1:1 u setovima protiv Novaka, no u ostatku meča je samo statirao te je u trećem i četvrtom setu ukupno skupio tri gema.

Jedina prava borba odvijala se u drugom setu. Nakon napravljenog breaka Van Rijthoven je kod 5:4 servirao za izjednačenje. Spasio je pritom brojne break prilike i uspio dobiti set, ali je tu i stao.

Đoković i Van Rijthoven su na terenu ostali do kasnih večernjih sati, a po završetku meča Novak je zahvalio svim gledateljima što su ostali tako kasno, ali i jednoj posebnoj gledateljici.

- Billie Jean, hvala vam što ste ostali, bila mi je čast. Znam da je bio dug dan, ali cijenim što ste ostali. Uistinu je čast bila igrati pred vama - rekao je Novak, a publika je sve to pozdravila velikim pljeskom.

U četvrtfinalu će Đoković igrati protiv Jannika Sinnera, 21-godišnjeg talijanskog tenisača, koji je sa 6:1, 6:4, 6:7(8), 6:3 pobijedio dvije godine mlađeg Španjolca Carlosa Alcaraza.

Komentara 9

VI
vidigal
17:37 04.07.2022.

Maudlin ti zivis u proslosti... Ta crna povijest Hrvatske se desila prije 30 godina,!!! Civjece probudi se

VI
vidigal
17:35 04.07.2022.

Djokovic pravi sportas

Avatar Mudlin
Mudlin
16:16 04.07.2022.

Isuseee, pa prošlo je podne i vi tek sad civilizaciju "izveščujete" o ovom beznačajnom zapadnom turčinu! Pa bude vam gazda plaće skresal ak do kraja dana ne postostručite vašu redovitu dozu srbovanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije