Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stoper FC Parisa

VIDEO Dinamo predstavio prvo pojačanje. Zbog ovog poteza postao je internetska senzacija

GNK Dinamo
07.06.2023.
u 20:27

'Daroviti francuski stoper, 24-godišnji Maxime Bernauer, potpisao je ugovor s Dinamom i na samom startu iskazao iznimno zadovoljstvo dolaskom u zagrebački klub posebno istaknuvši silnu želju da svojim izvedbama na terenu i maksimalnim angažmanom osvoji simpatije plavih navijača' napisali su iz Dinama

Nakon završetka sezone u kojoj je Dinamo osvojio naslov prvaka, u maksimirskom klubu već su se okrenuli prema slaganju igračke križaljke za sljedeću sezonu. Plavima su potrebna pojačanja s kojima planiraju krenuti u nove pohode na HNL i Europu, deficitarnih pozicija je nekoliko, a jedna od njih je i pozicija braniča. Kévin Théophile-Catherine otišao je iz Dinama, prije njega to je napravio i Rasmus Lauritsen, Josip Šutalo mogao bi ovog ljeta dobiti unosnu ponudu i također napustiti Maksimir, a stanje Boška Šutala je upitno zbog višemjesečnog izbivanja zbog ozljede.

Prvo pojačanje koje su Bišćan i Šimić dogovorili već su realizirali. Dinamo je novog člana momčadi pronašao u Parizu, a riječ je o 24-godišnjem braniču FC Parisa Maximeu Bernaueru. L’Equipe tvrdi  da je Dinamo platio 1,2 milijuna eura (prema Transfermarktu, igrač vrijedi 700 tisuća eura), što je momčad Druge francuske lige prihvatila, a dogovoreni su i eventualni bonusi u slučaju plasmana u Ligu prvaka ili Europsku ligu.

Bernauer je primarno stoper, a po potrebi može igrati na pozicijama desnog beka i zadnjeg veznog. Dolazi iz Bretonije, a nogometnu akademiju pohađao je u Rennesu, za koji nikad nije igrao. Tijekom klupske karijere, u Trećoj francuskoj ligi odigrao je 57 utakmica, a u Drugoj ligi 65.

Ove sezone igrao je poprilično dobro za FC Paris i bio jedan od najboljih igrača toga kluba u Ligue 2, a u nekoliko navrata preuzeo je i kapetansku traku. Iako je branič, postigao je jedan pogodak i tri puta asistirao za gol.

VEZANI ČLANCI:

- Doista sam jako sretan i počašćen da sam došao u ovaj klub. Marko Marić pričao mi je da je ovo idealna sredina za mene i moje igračke kvalitete i da ću se ovdje moći iskazati. Mislim da je to sjajna priča i stvarno sam sretan. Imam visoke ambicije i cilj mi je biti sve bolji svakog dana – istaknuo je Bernauer prilikom potpisa za plavi klub

Za U-16 i U-17 reprezentaciju Francuske nastupio je 17 puta.

 

 

Komentara 2

ZO
zoranos
13:01 08.06.2023.

Era poslije Mamića! Dovode se igrači iz druge lige za duplo više od stvarne vrijednosti, a prodaju se najbitniji igrači duplo ispod stvarne vrijednosti. Dakle za ovog tipa imaju milijum i nešto a jednom Friganu ili Balji nisu mogli dati 3,4??? Dakle Baturina i Ivanušec su mjerilo do kada će Dinamo biti dominantan u HNL-u - nakon njih više nema nikoga, jer nikoga nisu kupili/doveli tog kalibra!

EJ
ejStef
00:55 08.06.2023.

Darovit sa 24 godine, znači još uvijek veliki talent i nada... Ajde da vidimo što će biti. 3. Francuska liga nije bolja od HNL-a, a 2. je tu negdje u istom rangu. Ako je bio relativno dobar tamo, to ispada isto kao da su kupili nekoga solidnog u HNL-u... Sumnjam da je to nešto kao kada su doveli Oršića iz Koreje ili Petkovića iz niže talijanske lige...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije