Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIMIR PERASOVIĆ:

Zaslužili smo zvižduke jer smo se predali i odustali od borbe za pobjedu!

Velimir Perasović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
10.09.2015.
u 22:12

'Ovo nije rezultatski, ali jest težak psihološki udarac.'

U nokaut-fazu Eurobasketa, sinoć su hrvatski košarkaši ispraćeni s mješavinom zvižduka i aplauza u kojoj su se osjetilo puno više negodovanja nego podrške. U petoj utakmici u skupini, Hrvatska je doživjela poraz od Gruzije (58:71), ali na način koji se nije svidio publici, a bogme niti izborniku Velimiru Perasoviću.

- Zaslužili smo žvižduke. Mogu razumjeti publiku jer su vidjeli momčad koja se predala. Zbog toga sam razočaran i ljutit, ne samo na igrače nego i na sebe jer sam očekivao da se to nama ne može dogoditi. Mi nemamo pravo odustati od borbe i kada se to dogodi to je najgore što ti se u sportu može dogoditi. Ova utakmica ništa ne mijenja glede naših ambicija, ali nam pokazuje da smo puno lošiji nego što mislimo. Ovo nije rezultatski, ali jest težak psihološki udarac - kaže Perasović.

U Areni se dogodilo ono što se moglo naslutiti kroz mukotrpno izborene pobjede protiv Makedonaca i Nizozemaca jer Gruzijci su imali dovoljno klase da kazne favoriziranog domaćina. Sve kao da je stalo u 33. minuti, kod 51:49, kada su naši promašili deset šuteva uzastopce i izgubili jednu loptu, a suparnici napravili seriju od 18:0 zahvaljujući i “bijelom zastavi” na položajima obrane hrvatskog koša.

- Izgubili smo utakmicu na dosta ružan način i sva sreća je da nam u smislu plasmana ovo ništa ne mijenja. Što se dogodilo? Ispuhani balon. Pali smo potpuno, i fizički i psihički. Ipak, ovo nas može samo motivirati. Koliko god glupo zvučalo, možda je ovo čak i dobro - zborio je naš prvi centar Ante Tomić.

Jednako utučen bio je i naš prvi strijelac Bojan Bogdanović koji nikako na namjesti svoj ciljnik (trice 1-7):

- Već nekoliko utakmica u napadu ne možemo ništa pogoditi, prvenstveno ja koji sam potpuno izvan šuterske forme.

Ne igram kako se od mene očekuje, znam da trebam nositi momčad, i neću se vaditi na ozljede. Ako već ne mogu pogoditi, moram igrati bolju obranu. Kad ne ide šut moramo se puno brže vraćati u obranu, ne primati lake koševe. Ova pljuska nam se pred našom publikom nije smjela dogoditi.

Naš najbolji strijelac sinoć bio je Luka Žorić (16 koševa) kojemu to nije bila nikakva utjeha:

- Nije nam drago što smo izgubili, no bolje je da nam se to dogodilo danas nego u Francuskoj. Kao da smo si dali oduška nakon što nam je u četiri prethodne utakmice svaka lopta bila na život i smrt. Nije se ništa strašno dogodilo i ako pobijedimo u osmini finala ove se utakmice nitko neće niti sjećati.

No, sjećat će se izvrsni Sanikidze (12 koševa, 4 blokade) i Shengelia (11 koševa, 5 asisencija), Pachulia (12) i Sanadze (12) koji su tako izborili osminu finala.

>> Ne treba raditi dramu, utakmica nije imala rezultatski značaj

Komentara 26

IV
IvanDrago
22:46 10.09.2015.

Beats85 - Brate ajde molim te nemoj sad sa Gruzinima i to da su pravoslavci. To što neki od njih su kršteni u pravoslavnoj crkvi, svi znamo zašto je to tako. Ja volim Srbiju i navijam za nju svaki dan, ali ne proviciram. Pogotovo ne na Hrv portalima. Ajde brate idi piši po Blicu i B92 pusti ti ovo. Mi navijamo za naše oni za svoje, sve je to normalno. Zašto moraš tako neki ciganski komentar da stavljaš?

NI
nindjago
22:56 10.09.2015.

koliko para toliko muzike,lepa brena napuni arenu,a HRVATSKA repka ni 30%nesto sa hrvatima nije u vinklo.

NA
nano0705
22:38 10.09.2015.

Nemojte vi utakmice staviti u Zadar nemojte. Pojeli bi ih sve i igrači bi uzajamno sa navijačima osjetili ponos i ludilo. Ovako nam se svi rugaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije