Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OZBILJNE OPTUŽBE

Velikoj svjetskoj zvijezdi urušava se svijet, iz ruku mu izmiču milijuni, otkazuju sponzori...

Neymar na policiji
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
17.06.2019.
u 09:22

Ozbiljne optužbe prijete uništiti Neymarov svijet, pogotovo jer dokazi djevojke koja tvrdi kako ju je nogometaš silovao nisu nimalo naivni

Donedavno nepoznata manekenka Najila Mendes de Souza mogla bi uništiti Neymara. Optužbe za silovanje vjerojatno će ga odvesti na sud, a istodobno bi veliki sponzori mogli dići ruke od njega.

NR Sports, obiteljska agencija koja još od 2006. zastupa marketinška prava za brazilsku nogometnu zvijezdu, oglasila se poduljim priopćenjem u kojem je navela kako nije otkazan nikakav ugovor o sponzorstvu, no stav najvećih Neymarovih sponzora ostavlja im itekako razloga za brigu. Iz Nikea, čiji je Neymar glavni nogometni maneken, poručili su kako su “vrlo zabrinuti” zbog optužbi za silovanje, dok je MasterCard suspendirao reklamnu kampanju s brazilskom nogometnom zvijezdom koja je trebala biti lansirana pred početak Copa Americe.

Iako Neymarovi sunarodnjaci vjeruju u njegovu nevinost – u jednoj online anketi čak 60 posto Brazilaca stalo je na nogometaševu stranu, a čak je i brazilski predsjednik Jair Bolsonaro odlučio braniti Neymarovu čast (“On je dobar dečko koji prolazi kroz teško razdoblje, želim ga zagrliti”, kazao je) – pitanje je kako će skandal utjecati na Neymarov marketinški status. Pogotovo što mu nije prvi put da svojim nepromišljenim postupcima radi na štetu svoga brenda. Neymarova reputacija marketinške “zlatne koke” jedva je preživjela njegovo skandalozno ponašanje na lanjskom SP-u u Rusiji, na kojem proveo ukupno 14 minuta teatralno se valjajući na travnjaku poslije startova protivničkih igrača. Tada su sponzori, a čak 16 tvrtki angažiralo je Neymara za svoje reklamne kampanje tijekom SP-a, odmah krenuli u spašavanje Brazilčeva ugleda pa je on pod logom Gillettea, s kojim ga veže 15 milijuna eura vrijedan ugovor, snimio patetični spot isprike.

– Možda nekad mislite i da pretjerujem, nekad je i zaista tako, ali ja i patim na terenu – pojadao se Neymar koji se tada predstavio kao žrtva.

Međutim, teško ga je doživljavati kao žrtvu kada istodobno ostavlja dojam razmažene zvijezde koja na treninge dolazi u helikopteru posebno prilagođenom njegovim prohtjevima. Gillette je u međuvremenu prekinuo suradnju s Neymarom. I u PSG-u danas dvoje donosi li im Brazilac za kojeg su isplatili svjetski rekord više štete ili koristi, pogotovo jer je zbog ozljeda odigrao tek 51,8 posto utakmica. Spekulacije o “nesretnom braku” traju koliko i njegov boravak na Parku prinčeva i nitko se neće iznenaditi dogodi li se razvod ovoga ljeta.

Ključne riječi

Komentara 5

AD
adler77
16:53 17.06.2019.

Sponzoruša......

Avatar miyamoto
miyamoto
10:03 17.06.2019.

Novac samo opterećuje ljude te stvara dodatnu zelju za više. Novac treba ograničiti na mjesečnu plaću a sve drugo uložiti u javne potrebe. Tko ima milijune, neka razdijeli sirotinji, tko nema milijune, neka pokuša zaraditi, pa opet razdijeli sirotinji

Avatar Kaladin
Kaladin
10:41 17.06.2019.

Novac privlači lovce na novce. A ponekad i kvari ljude. Tih problema nemam, a ne mogu reći hvala bogu. Radije bih da me iskuša 😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije