Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakav je to bio tandem

Velikan na oproštaju poručio: 'Najljepše sam godine proveo uz Luku Modrića'

Rafael van der Vaart i Luka Modrić
Foto: Press Association/Pixsell
1/5
06.11.2018.
u 09:21

Kruna karijere Rafaela van der Vaarta bio je nastup u finalu Svjetskog prvenstva 2010. godine

Rafael van der Vaart, plemeniti nizozemski veznjak koji je blistavu profesionalnu karijeru započeo sa 17 godina u Ajaxu, objesio je u 35. godini kopačke o klin. Volje za nastavkom karijere je bilo, ali su ozljede rekle – dosta. Tri mjeseca nakon što se priključio danskom Esbjergu, van der Vaart u ponedjeljak je na Twitteru objavio da je napokon kraj.

Osim u Ajaxu, igračke je dane proveo i u HSV-u, madridskom Realu, Tottenhamu, Betisu, Midtjyllandu i Esbjergu, a krunom njegove karijere se smatra nastup u finalu Svjetskog prvenstva 2010. godine kada je Nizozemskoj pomogao da osvoji srebro u finalu protiv Španjolske (1:0 poraz u produžetku).  

Van der Vaart prigodom povlačenja kazao je poneku riječ za nizozemske medije, pa naglasio kako je najviše uživao u Londonu.

– Te dvije sezone u Tottenhamu bile su mi najljepše u karijeri. Igrao sam na visokoj razini i to u velikoj momčadi s fantastičnim igračima kao što su Luka Modrić i Gareth Bale. Jednostavno sam uživao – istaknuo je Nizozemac koji je i ostalim klubovima posvetio poneku riječ.

– Ajax me naučio svemu što sam trebao znati kao nogometaš, a odlazak u HSV bio je pun pogodak. Transfer u Real bio je ostvarenje snova – rekao je van der Vaart, kojem se u međuvremenu omilio komentatorski posao, ali koji razmišlja i o tome da jednog dana nastavi raditi u nogometu kao trener.

Komentara 5

VD
van der vaart
10:04 06.11.2018.

bio si igracina! kakav udarac, kakva percepcija za loptu, kakva tehnika, prava klasa od igraca, jedino sto nisi mogao zaedno sa Kakaom u Realu, pa te Mourinjo prodao u Spurse.

SA
saropez
11:31 06.11.2018.

Zašto forsirate ovog bosanca ???..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije