Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA Peking

Vekić u osmini finala, Martić na Wozniacki

Donna Vekić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
01.10.2018.
u 16:18

Vekić će u osmini finala igrati protiv Latvijke Anastasije Sevastove koja je bez borbe izborila prolaz, jer je Amerikanka Madison Keys bila prisiljena predati meč 2. kola

Hrvatske tenisačice imale su stopostotan učinak trećeg dana WTA turnira u Pekingu, gdje je Donna Vekić stigla do osmine finala pobjedom 7:6 (5), 6:4 nad Tunižankom Ons Jabeur (WTA - 116.), a Petra Martić izborila nastup u 2. kolu svladavši Čehinju Barboru Strycovu sa 6:2, 6:3.

Osječanka je za pobjedu trebala jedan sat i 42 minute borbe, dopustivši suparnici da joj triput vraća 'break' zaostatka u prvom setu i od zaostatka 0:5 u drugom setu dođe do servisa za 5:5. Srećom, propuštene dvije meč-lopte kod 5:1 i 40-15 nisu imale dramatične posljedice za našu tenisačicu, jer je uspjela četvrtu meč-loptu pretvoriti u pobjedu vrijednu njezinog najboljeg rezultata na China Openu.

Vekić će u osmini finala igrati protiv Latvijke Anastasije Sevastove koja je bez borbe izborila prolaz, jer je Amerikanka Madison Keys bila prisiljena predati meč 2. kola. Sevastova je u dosadašnja četiri dvoboja s Vekić, četiri puta izlazila kao pobjednica, a sva četiri meča odigrale su na tvrdoj podlozi.

Petra Martić će se za mjesto u osmini finala boriti s drugom tenisačicom svijeta, Dankinjom Caroline Wozniacki, koja je sa 6:2, 6:3 nadigrala Švicarku Belindu Benčić. Kako bi ostvarila plasman u 3. kolo, 27-godišnja Dućanka morat će po prvi put pobijediti aktualnu osvajačicu Australian Opena. Naime, Wozniacki je slavila u sva četiri međusobna sraza, a posljednji put ove godine. 

>> Pogledajte i kako se slavni tenisač razljutio na skupljača loptica

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije