Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI UTAKMICE

Vatreni u vojarni odali počast poginulim Pumama

Vatreni vojska
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/8
11.06.2019.
u 22:16

- Za ove ljude, za Pume, za Hrvatsku vojsku spremni smo sve učiniti. Hvala ima na svemu onome što su oni dali za nas. Da nije bilo njih, ne bi bilo ni nas - rekao je Z. Dalić.

Hrvatski reprezentativci predvođeni izbornikom Zlatkom Dalićem obišli su prije utakmice s Tunisom vojarnu 7. gardijske brigade Puma. Inicijator je Udruga veterana 7. gardijske brigade Puma, a hrvatske reprezentativce dočekali su predstavnici Hrvatske vojske na čelu sa zapovjednikom Hrvatske kopnene vojske general-bojnikom Sinišom Jurkovićem. 

- Za ove ljude, za Pume, za Hrvatsku vojsku spremni smo sve učiniti. Hvala ima na svemu onome što su oni dali za nas. Da nije bilo njih, ne bi bilo ni nas - rekao je Z. Dalić. 

Reprezentativci su ispred spomen-kapelice položili cvijeće i zapalili svijeću te odali počast poginulim pripadnicima Puma. Državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop rekao je da susret HV-a i nogometne reprezentacije svjedoči izvrsnim odnosima koje će nastaviti njegovati i dalje.   

- Ovo našim vojnicima sigurno jako puno znači jer vojska je ta koja živi svaki dan sa sportom. Branitelji su temelj naše države, donijeli su nam puno veselja 90-ih, a naši Vatreni nas danas svojim uspjesima uveseljavaju i raduju - naglasio je Jakop. 

Zapovjednik HKoV-a Jurković uručio je izborniku Daliću žutu beretku, simbol Puma iz Domovinskog rata, koji i danas s ponosom nose pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume. 

- Mi uvijek navijamo za naše Vatrene. Hrvatsku vojsku i našu reprezentaciju spajaju neraskidive veze i gradimo sustav na istim vrijednostima čineći sve da u našoj Hrvatskoj bude bolje i ljepše - rekao je general-bojnik Jurković. 

Hrvatska vojska uputila je potporu Vatrenima videosnimkom snimljenom diljem Hrvatske "Jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska", a s istom porukom sreću su im zaželjeli i s vrha Sljemena. 

Ključne riječi

Komentara 4

PR
Princeza
22:19 11.06.2019.

Bravo. Samo Hrvatska🇭🇷🇭🇷

PR
protin
23:23 11.06.2019.

Bravo🇭🇷

Avatar dovidovic
dovidovic
23:55 11.06.2019.

Čuvajmo Hrvatsku. Neki za nju igraju nogomet, neki rade, neki mole... svi je volimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije