Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUNI SAMOPOUZDANJA

Vatreni ne tuguju nakon poraza od Belgije: 'Pravi smo kad treba, ne bojimo se Engleza'

Reuters
06.06.2021.
u 23:06

- Prilagođavam se na novu ulogu i nešto drugačiju poziciju. Mislim da idemo u dobrom smjeru i da mogu više pokazati.

Mateo Kovačić odigrao je 60 minuta u posljednjoj pripremi prije Europskog prvenstva, ali nesreća po njega jest poraz od Belgije (0:1). To je malo pokvarilo onu titulu s Chelseajem u Ligi prvaka, četvrtu u njegovoj karijeri.

No, svjestan je Mateo da se radi o prijateljskoj utakmici i da tek slijedi "ono pravo".

- Dosta dobro smo krenuli u utakmicu. Poslije par grešaka primili smo bez veze. Nema veze, protiv odlične rperezentacije pokazali smo dobre stvari i neke koje treba poboljšati. Slično je bilo prije Brazila i Rusije, bit će dobro - rekao je Kovačić pa nastavio:

- Malo nam nedostaje igrača iz drugog plana. Bilo je teško, možda sam se i ja malo povukao. Ali ovo je prijateljska utakmica, ima dobrih stvari i stvari koje treba popraviti.

Uloga koju mu je dodijelio izbornik Zlatko Dalić, odgovara mu.

- Paše mi ova uloga, igrao sam to u Madridu i Chelseaju, ali nedostaje nam dolazak prema naprijed. Nas trojica se moramo bolje rotirati, ali optimist sam, bit ćemo spremni - ističe Mateo i zaključuje što očekuje protiv Engleske:

- Najbitnije je dobro otvoriti, samopouzdanje bi nam se podiglo. To nam je bitno i nadam se da ćemo se pokazati u pravom svjetlu.

Bruno Petković nije zabio, ali osjetio je kako izgleda igrati protiv vrhunske momčadi.

- Imali smo na kraju možda najbolju priliku za izjednačenje, ali to ništa ne mijenja. Jedino bi bolje izgledalo. Mislim da smo napravili napredak u odnosu na Armeniju.

Izbornik ga vide kao "čistu" špicu no nije imao pravih lopti.

- Imao sam početkom drugog poluvremena. Sigurno, prilagođavam se na novu ulogu i nešto drugačiju poziciju. Mislim da idemo u dobrom smjeru i da mogu više pokazati. Ne bojim se novih izazova, ne bojim se Engleske.

Ovo će Bruni biti prvo veliko natjecanje. Može li Hrvatska biti bolja no u posljednje vrijeme?

- Ne mora značiti. Pravi smo kad god treba. Kvalifikacije smo odradili, ne lagano, ali nismo se tresli do posljednjeg trenutka. Imamo dobru ekipu, potencijal i nemamo se čega plašiti - ističe Petković.

Komentara 14

EO
Evome_Opet
02:08 07.06.2021.

“Pravi smo kad treba...” A danas,kao, nije trebalo? Belgijci su trebali, a mi nismo? Nismo trebali niti u Ligi nacija, iako su se Portugalci polomili da je osvoje, a mi smo istovremeno inkasirali prosječno tri komada po utakmici. O tome da se jedva možemo sjetiti kad smo dobili top 10 protivnika da se niti ne govori-niti to nismo trebali. Nogomet se obično igra za golove i pobjede, ali naši igraju samo “kad treba”-kad ne treba, samo se pojave. Uostalom, ako nije trebalo, zašto je utakmica uopće odigrana?

PR
Prekosutra
23:50 06.06.2021.

Ne tre brinuti, Vatreni imaju tri nova clana stozera: Sabre, Banija i Hrvatski Idol i Vodja. Prikljuciti ih sto prije, jer u protivnom Vatreni nemaju sto traziti na Euru 2021!

MA
MataBobo
00:15 07.06.2021.

Igra koja je dosadan, negledljiva...spora...bez opasnosti za protivnicki gol, ali s puno opasnosti za svoj gol. Igrači, spori, bezidejni...ne napadaju prstor i lose se brane... Izborniče, vise dosljednosti...receno je da ce igrati samo oni koji igraju standardno...pa onda neka i bude tako...samim time javnost ce vas vise poštovati... Vise hrabrosti....sretno!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije