Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bogat nagradni fond

Vatreni su na final fouru Lige nacija zaradili bogatstvo, evo koliko stiže u blagajnu HNS-a

Rotterdam: Pehar Lige nacija koji čeka pobjednika današnjeg susreta
Luka Stanzl/PIXSELL
19.06.2023.
u 00:03

Hrvatska nogometna reprezentacija je nedjelju u Rotterdamu odigrala drugo finale nekog velikog natjecanja u povijesti, dok je španjolska vrsta igrala svoje sedmo finale.

Španjolska nogometna reprezentacija osvojila je treće izdanje Uefine Lige nacija pobjedom u finalu odigranom pred 40.000 gledatelja na stadionu Feijenoord 'De Kuip' u Rotterdamu, do koje su Španjolci stigli boljim izvođenjem jedanaesteraca (5-4), jer nakon 120 minuta igre nije bilo pogodaka.

Kada je riječ o nagradnom fondu Uefe za završni turnir, u igri će također biti izdašni novčani iznosi. Prema službenim podacima iz sezone 2018./2019, pobjednička reprezentacija Portugala zaradila je 10,5 milijuna eura, drugoplasirana Nizozemska zaradila je devet, trećeplasirana Engleska osam, dok je Švicarska uprihodila sedam.

Za sezonu 2020./2021. objavljeni su neslužbeni podaci prema kojima je prva Francuska osvojila 14 milijuna eura, a ostali sudionici Final Foura ostvarili su jednaku zaradu kao i na prvom izdanju, dakle, za sudjelovanje na final fouru vatreni će uprihoditi najmanje sedam milijuna eura

Može se pretpostaviti da će pobjednik dobiti jednako kako i prošle sezone, ako ne i koji milijun više.

Svaki sudionik skupine u Ligi A zaradio je po milijun i pol eura, a pobjednik skupine po 750.000 eura. Pobjedniku pripada 10,5 milijuna eura, drugoplasiranom devet, trećeplasiranoj Italiji osam, a četvrtoplasiranoj Nizozemskoj još sedam milijuna eura.

HNS će, dakle, na ime Lige nacija inkasirati 11,25 milijuna eura. Za usporedbu, brončanom medaljom na Svjetskom prvenstvu u Katru zaradio je 25,5 milijuna eura.

Rotterdam: Pehar Lige nacija koji čeka pobjednika današnjeg susreta
1/59

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije