Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRV - ITA 10:8

Vaterpolisti osvojili treću uzastopnu svjetsku broncu!

Vaterpolo
Marko Prpic/PIXSELL
03.08.2013.
u 18:18

Joković i Sukno zabili su najviše, po tri pogotka u teškoj i agresivnoj utakmici

Najljepšu čestitku za sutrašnji Dan domovinske zahvalnosti poslali su Hrvatskoj naši vaterpolisti sa Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima Barceloni. U dvoboju za brončanu medalju pobijedili su Italiju sa 10:8 u jednoj prilično nervoznoj utakmici za što su najveći krivci bili loši suci Stavridis iz Grčke i Alexandrescu iz Rumunjske. Olimpijski pobjednici iz Londona nadjačali su, dakle, svjetske prvake iz Šangaja, iako su i jedni i drugi u Kataloniji u svjetskom poretku spušteni za stepenicu niže. No, brončano odličje ljepša je utjeha od “drvene” medalje.

Zamalo ostali bez igrača

A naši su vaterpolisti otvorili utakmicu da bolje ne može. U napadu smo imali raspoložene Sukna i Jokovića, a na vratima je opet dominirao Pavić. Poveli smo sa 7:2 i 8:3, a onda su počeli problemi. Najprije je u 17. minuti s pravom zamjene bio isključen Sukno (zajedno s Perezom, zbog međusobnog koškanja), a nakon toga zbog prigovora i Bušlje koji nije bio u igri. U tim je trenucima prijetila opasnost da nervoza uništi sve što smo dotad sagradili a postojala je i bojazan da ćemo do kraja utakmice ostati bez dovoljnog broja igrača. Jedan za drugim su, naime, zbog trećeg prekršaja, ispadali Milaković, Lončar, Paškvalin (koji je igrao i sa ozlijeđenim uhom), na kraju i Joković, no srećom bilo je to kod posljednjeg talijanskog napada. Pa se nije moralo dogoditi da u igru uđe i vratar Bijač, ali ne među vratnice nego u ulozi braniča ili napadača. Izbornik Ivica Tucak uspio je umiriti naše igrače, pa težih posljedica nije bilo.

Četvrta medalja zaredom

Bila je to jedna od najdramatičnijih u nizu dramatičnih i važnih utakmica koje su odigrali hrvatski i talijanski vaterpolisti. Dupini su bili uspješniji u finalu OI u Londonu i u finalu EP-a u Zagrebu, dok su azzurri bili bolji u polufinalu prethodnog SP-a u Šangaju. No, ovaj put Hrvati su za klasu bili spremniji i nadmoćniji. I osvojili treću broncu na svjetskim prvenstvima u nizu (Rim, Šangaj, Barcelona). Kako smo u Melbourneu bili zlatni, uspjesima na svjetskim prvenstvima ne možemo se požaliti. Veliki uspjeh naše pomlađene vrste!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije