Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A SAD NA MAĐARSKU

Vaterpolisti nakon velike borbe: Nismo podcijenili Australiju

Vaterpolo reprezentacija (1)
Goran Jakuš/Pixsell
30.07.2013.
u 23:33

- Australija je solidna momčad, koja se vrhunski pripremila za ovo natjecanje i mi ih nismo podcijenili - kaže centar Fran Paškvali.

Hrvatski vaterpolisti izborili su polufinale svjetskog prvenstva iščupavši pobjedu 7:6 u produžetku, no ističu da nisu podcijenili Australiju.

Odigrali su grču jer je to bila prva ozbiljna utakmica nakon lakših u skupini. Mađarsku s kojom će se sudariti u četvrtak u 20.15 sati još uvijek nisu gledali, a analizirat će ju tijekom srijede.

Međutim, i Mađari su se namučili u skupini s plivački dominantnim Australcima odigravši 9:9.

- Australija je solidna momčad, koja se vrhunski pripremila za ovo natjecanje i mi ih nismo podcijenili - kaže centar Fran Paškvalin. - Vrativši se u utakmicu pokazali smo da imamo karakter - dodao je.

Petar Muslim, strijelac pobjedonosnog gola, kaže da su znali da ne smiju ući u njihovo jako \"plivanje gore-dolje\" a upravo se to dogodilo.

- Ušli smo u njihovu mašinu, međutim uspjeli smo se izvući. Ovo nam je bila prva prava utakmica ovog turnira, imali smo prelaganu skupinu, i zato smo ušli u grču.

Isto napominje i Luka Lončar:

- Dosad nismo odigrali niti jednu ozbiljnu utakmicu na prvenstvu, a u ovu smo ušli u ulozi favorita. Pritisnuo nas je teret mogućeg poraza.

Kapetan Josip Pavić također je osjetio grč u igri, ali kaže da je obrana dobro funkcionirala:

- Primili smo samo 6 golova u utakmici koja je otišla u produžetak što nije loše.

Ističe da je Australija odigrala fantastičnu utakmicu. Australski trener Elvis Fatović svakome od tužnih igrača stisnuo je ruku nakon poraza.

- Ponosan sam jer bolje od ovoga ne možemo. Imali smo utakmicu u svojim rukama, no glavni igrači su mi bili na izdisaju - napominje Fatović podsjetivši kako su ih ranije iscrpile utakmice sa Srbijom, Mađarskom i Njemačkom.

- Vrhunska predstava u koju je Hrvatska na početku ušla malo uspavano - kaža Fatović.

- Utakmica je bila teška i fizički iscrpljujuća, no ona je sada iza nas. Sada počinjemo misliti na Mađare - kaže Sandro Sukno.

I ostali igrači napominju da idu utakmicu po utakmici i da još uvijek nisu stigli pogledati Mađarsku Hrvatska će tako nakon SAD-a, Južnoafričke Republike, Kanade, Novog Zelanda i Australije tek u polufinalu odigrati prvu utakmicu protiv jedne europske momčadi. Mađarska je u polufinalu pobijedila Grčku 9:3, no sve do sredine susret je bio neizvjestan.

>> Hrvatska izbacila Australiju nakon produžetaka i drame

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije