Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLO

Joković nakon Crne Gore: 'Osim pobjede ne vidim ništa vrijedno spomena'

Joković nakon Crne Gore: 'Osim pobjede ne vidim ništa vrijedno spomena'
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
06.08.2021. u 09:37

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija igrat će za peto mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju, u prvoj utakmici razigravanja za plasman od petog do osmog mjesta Hrvatska je svladala Crnu Goru sa 12-10 (1-0, 5-4, 3-3, 3-3).

Bio je ovo drugi dvoboj Hrvatske i Crne Gore u Tokiju i druga pobjeda naše reprezentacije, u dvoboju u skupini prije osam dana bilo je 13-8.

Nakon susreta oglasio se Maro Joković: "Lijepo da smo pobijedili, ali osim toga ne vidim ništa vrijedno spomena. Igramo za peto mjesto, još jednu u nizu nepotrebnih utakmica, ali dogovorili smo se da ćemo i to odraditi koliko-toliko koncentrirano. Žao mi je što nismo imali onoliko predstavnika u kolektivnim sportovima kao u Londonu, to bi bilo dobro za cijeli hrvatski sport, ali mislim da smo dostojanstveno predstavljali sve kolektivne sportove u našoj olimpijskoj obitelji. Mada, mogli smo ostvariti bolji rezultat", izjavio je Joković.

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Ante Vukičević s tri gola, po dva su dodali Loren Fatović, Luka Lončar i Josip Vrlić, dok je trostruki strijelac za Crnu Goru bio Aleksandar Ivović.

(TOKYO2020) JAPAN-TOKYO-OLY-WATER POLO-MEN'S PRELIMINARY (210729) -- TOKYO, July 29, 2021 (Xinhua) -- Croatia's head coach Ivica Tucak reacts during the men's preliminary round match of Water Polo between Croatia and Montenegro at the Tokyo 2020 Olympic Games in Tokyo, Japan, on July 29, 2021. (Xinhua/Wang Jingqiang) Wang Jingqiang Photo: XINHUA/PIXSELL
Foto: Wang Jingqiang/XINHUA/PIXSELL

U dvoboju protiv Crne Gore Hrvatska niti u jednom trenutku nije bila u zaostatku, u prvoj minuti je povela golom Vukičevića, a Crnogorci su uspjeli tek jednom poravnati, na 3-3 sredinom druge četvrtine. No, uslijedila su tri uzastopna pogotka naših reprezentativaca za miran nastavak dvoboja. 

Hrvatska će tako posljednjeg dana Igara, u nedjelju od 4.00 sata po hrvatskom vremenu igrati za peto mjesto protiv pobjednika susreta Italija - SAD.

Kasnije u petak u polufinalu vaterpolskog turnira igrat će Grčka - Mađarska i Srbija - Španjolska.

>> Pogledajte: Spektakularni doček za srebrnog Srbića!

Komentara 17

Avatar babinjak1984
babinjak1984
08:12 06.08.2021.

Ove utakmice se igraju bez veze.

Avatar prstenac
prstenac
08:18 06.08.2021.

Koja je ovo medalja, ispod drvene?

CJ
cjepljeni
08:09 06.08.2021.

Crnogorci su nam prijatelji, pa su nam pustili utakmicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije