Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Festival pogodaka u Londonu: Chelsea zamalo slavio, a do 63. minute je gubio 4:1!

Chelsea - Ajax
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
05.11.2019.
u 23:00

Kakva drama u skupini, Chelsea, Ajax i Valencia sada imaju po sedam bodova!

U prvim utakmicama 4. kola nogometne Lige prvaka Chelsea je na Stamford Bridgeu uspio nadoknaditi tri gola zaostatka i izvući bod odigravši 4:4 protiv Ajaxa, dok je milanski Inter na gostovanju u Dortmundu propustio vodstvo 2:0 nakon prvog poluvremena i izgubio od Borussije sa 3:2.

Luda utakmica odigrana je u Londonu, gdje je Chelsea nadoknadio zaostatak od 1:4 u 35 minuta, uz dva dosuđena kaznena udarca, dva (opravdano) poništena pogotka domaćoj momčadi, dva crvena kartona gostima i dva autogola igrača pod vodstvom Franka Lamparda.

Ajax je do 63. minute dvoboja u Londonu potpuno razmontirao Chelsea i bio na putu prema uvjerljivoj pobjedi. Prvi pogodak na utakmici bio je autogol Abrahama već u 2. minuti.

Chelsea je izjednačio iz kaznenog udarca koji je u 5. minuti realizirao Jorginho.

Promes je u 20. minuti opet donio vodstvo Nizozemcima, a za 3:1 je lopta završila u mreži odbivši se od glave domaćeg vratara Kepe, nakon što ga je Ziyech prebacio i pogodio vratnicu.

U 55. minuti je Ajax iz kontranapada došao do vodstva 4:1, a strijelac je bio Van de Beek.

Nadu domaćoj momčadi vratio je kapetan Azpilicueta pogotkom u 63. minuti, a sve se okrenulo na stranu "plavih", kad je u razmaku od nekoliko sekundi drugi žuti karton dobio Danny Blind zbog preoštrog starta, a zatim i Veltman zbog igranja rukom.

Dosuđeni jedanaesterac opet je realizirao Jorginho i u 71. minuti Chelsea je došao na gol zaostatka.

U 74. minuti James je pogodio za, pokazalo se, konačnih 4:4. Do kraja dvoboja gostujući vratar Onana imao je nekoliko sjajnih obrana, a zbog igranja rukom poništen je i pogodak Azpilicuete, peti domaćina.

Mateo Kovačić je bio u prvih 11 Lampardove momčadi, a trener ga je povukao iz igre u 87. minuti i zamijenio ga Batshuayijem kad je krenuo po pobjedu.

Ključne riječi

Komentara 13

DE
derin
00:10 06.11.2019.

Gdje HRT troši novac od naših pretplata, to je već sad ozbiljno pitanje!? Imaju samo lp srijedom i nešto malo sporednog rukometa i košarke. Izgubili su reprezentaciju, europsko i svjetsko prvenstvo, Europa ligu. Pa zašto mi plaćamo uopće više!?, a ponedjeljkom samo protrče kroz nogometna zbivanja. Pa daj za početak bar budite malo opširniji ponedjeljkom i vratite Europa ligu četvrtkom. A nogometna reprezentacija i velika natjecanja, europsko i svjetsko uvijek moraju biti na HRT-u.

SS
sokac sa drave
22:57 05.11.2019.

Kovacic je igrao izvanredno i bio je najbolji igrac celsija.

NO
not3com
20:45 05.11.2019.

Tko može gledati prenos je na M4sport .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije