Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
U DEBRECENU

Uz manje poteškoće Hrvatska nadigrala Njemačku i upisala prvu pobjedu na SP-u

Uz manje poteškoće Hrvatska nadigrala Njemačku i upisala prvu pobjedu na SP-u
Foto: Igor Soban/PIXSELL
23.06.2022. u 19:31

Hrvatski vaterpolisti pobijedili su reprezentaciju Njemačke 13:9 (4:1, 4:1, 2:2, 3:5) u utakmici 2. kola skupine B Svjetskog prvenstva, odigranoj u četvrtak u Debrecenu i tako došli do svoje prve pobjede.

Po tri pogotka za Hrvatsku postigli su Andrija Bašić i Ivan Krapić, a dvaput se u strijelce upisao Loren Fatović. Marko Bijač je sakupio šest obrana. Kod Nijemaca je najefikasniji bio Küppers s tri pogotka, dok je vratar Moritz Schenkel imao čak 12 obrana.

Hrvatski vaterpolisti očekivano su ostvarili prvu pobjedu na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj svladavši pomlađenu reprezentaciju Njemačke uvjerljivim nastupom u prvom poluvremenu i ne baš tako uvjerljivim u drugih 16 minuta. U prve dvije četvrtine izabranici Ivice Tucka pokazali su ozbiljan pristup što je rezultiralo sa šest pogodaka prednosti na poluvremenu.

Prva tri pogotka Hrvatska je postigla s igračem više uz stopostotnu realizaciju, a strijelci su bili Vrlić, Harkov i kapetan reprezentacije Krapić, koji je svojim drugim pogotkom donio tri pogotka prednosti (4:1) za ulazak u drugu četvrtinu.

I u drugom periodu dvoboja hrvatski vaterpolisti su nastavili puniti mrežu Nijemaca, iako je njihov vratar Moritz Schenkel zapravo bio najzaslužniji što prednost Hrvatske nije bila i uvjerljivija, a ona je na ulazu u posljednju minutu prvog poluvremena bila 8:1.

Istih +7 (10:3) Hrvatska je imala kad je Andrija Bašić postigao svoj prvi pogodak, nešto manje od pet minuta prije kraja treće četvrtine. Tada je došlo do opuštanja u hrvatskoj reprezentaciji koje je rezultiralo promašajima u čistim situacijama i lako primljenim pogocima na drugoj strani. Hrvatska je bez pogotka ostala čak 10 minuta pa su Nijemci serijom od četiri pogotka od -7 došli na samo tri gola zaostatka (10:7) kad je do kraja utakmice ostalo tri minute.

Tucak je bio prisiljen pozvati minutu odmora u kojoj je svojim igračima očitao bukvicu, što je rezultiralo ozbiljnijim pristupom hrvatskih vaterpolista koji su do kraja utakmice postigli tri pogotka - dvaput je izvana mrežu zatresao Bašić, a jednom je strijelac bio Burić. Küppers je dvaput bio strijelac za Nijemce, a konačnih 13:9 postavio je iz peterca.

Nakon nepotpunog drugog kola Hrvatska je došla na vrh skupine B s tri boda, ispred Japana koji ima dva i Grčke s jednim bodom, ali ove reprezentacije tek trebaju odigrati međusobni dvoboj. Njemačka je zadnja bez bodova s dva poraza.

Hrvatska će u posljednjem kolu u subotu, 25. lipnja (18 sati), igrati protiv Japana, kad će u igri biti prvo mjesto u skupini i izravan plasman u četvrtfinale.

Komentara 1

MA
Marvin
17:24 23.06.2022.

Za hajdukovce Debrecin nije neka nepoznanica , imaju lijepih uspomena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije