Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTIRAO HRVATSKU

Ivica Obrvan: Neke Červarove odluke su nerazumljive, a ovo prvenstvo najčudnije je do sada

Obrvan
Vecernji.hr
20.01.2021.
u 13:11

– Neki njegovi potezi nama su možda nerazumljivi, ali on se na to odlučio, ipak je on cijeli dan s tim igračima – rekao je Obrvan o Červaru.

Hrvatska je nakon velike borbe protiv Katara uspjela pobijediti 26-24 i proći kao prvoplasirana u skupini u drugi krug rukometnog Svjetskog prvenstva u Egiptu. Cindrić je otišao nakon ozljede, mladi su se iskazali na visokom nivou, Šego se vratio kao svjetska klasa... Svega je bilo u ove protekle tri utakmice. A sada – teži ispiti. Srećom, u drugom krugu nas je opet lijepo ždrijeb pomazio pa nas prvo u četvrtak čeka Bahrein, a nakon toga idemo na teže protivnike – Argentinu i na kraju Dance protiv kojih ćemo ulazak u četvrtfinale moći i kalkulirati budemo li odradili prve dvije utakmice kako treba. 

O tome i o drugim detaljima iz Egipta s nama je u studiju razgovarao Ivica Obrvan, hrvatska rukometna ikona. Pogledajte video.

– Katar je relativno iskusna ekipa kojoj je nedostajalo nekoliko važnih igrača. Da su igrali, sigurno bi bilo teže. Imao sam dojam da cijelu utakmicu kontroliramo. U nastavku je sve bilo pod kontrolom i nisam dobio dojam da Katar može nešto više od onoga što je napravio – rekao je Obrvan i dodao:

– Na temelju ove prve tri utakmice ne možemo ništa govoriti o našoj obrani jer je bilo dosta lutanja i nekih nelogičnih rješenja. No, rezultat je tu, idemo dalje s tri boda. Činjenica jest da najbolje igramo obranu 6-0 i 5-1 s Duvnjakom naprijed. Ako se odlučimo na tu varijantu, možemo Duvnjaka malo poštedjeti u napadu. Imamo tu više opcija i ne vidim potrebu za velikom potrošnjom Duvnjaka – zaključio je.

– Ovo je zagrijavanje za sve ono što nas čeka. Nedostaju nam Stepančić i Cindrić, Karačić ne igra, pomogao bi Pavlović... No, ne trebamo strahovati, a Karačića možemo još uvijek pričekati. Ne znam što je s Karačićem, ali stavio bih ga ako je njegova ozljeda takva da se neće stanje pogoršati. U protivnom bih ga čuvao do trenutka kada nam bude najpotrebniji.

Martinović?

– On je dečko koji ima karakter, preuzima šut na sebe čak i ako je promašio prethodnu loptu. To nekad možda nije dobro, ali to će doći s iskustvom. Njegova minutaža bila je korektna iako je mogla biti i veća. On je veliki plus za našu reprezentaciju i za budućnost u kombinaciji s nekoliko igrača. Šarac i Jaganjac dobili su minute, oni nagovještavaju da su talent, ali moraju to pokazati. Na njima je da iskoriste prostor kada ga dobiju i da mogu uskočiti u svakom trenutku.

Horvat na crti, Čupić na desnom beku?

– Ulazak krila na crtu sastavni je dio igre i to je poputno normalno. A Čupić poziciju desnog vanjskog može kvalitetno odigrati iako bih možda ja drukčije odlučio. No, to su Červarove odluke. Neki njegovi potezi nama su možda nerazumljivi, ali on se na to odlučio, ipak je on cijeli dan s tim igračima.

Osvrnuo se na još neke igrače.

– Šego je imao četiri obranjena sedmerca, to je senzacionalno i tako nešto se rijetko može vidjeti. Mamić je sjajno odigrao, a Marić je bio izuzetno dobar, njegovo snalaženje kad primi loptu je gotovo savršeno. Čista petica.

Bahrein i Argentina?

– Mogu nam pružiti određeni otpor, ali mislim da ne mogu biti nagazne mine. Budimo realni, ne bi bilo dobro kad bismo strahovali da nećemo pobijediti Bahrein. Tu ne bi trebalo biti iznenađenja.

Problemi s koronom i organizacijom?

– Ovo je najčudnije prvenstvo do sada i siguran sam da utječe na sve reprezentacije. Nemaju osjećaj da je SP. Testiranja, izolacija, nemaju kontakta... No, svima je tako.  Egipćani su se nadali da će biti 15, 20 tisuća navijača, a sada to nemaju i vrlo su hendikepirani. Naša reprezentacija naviknula je na veliku pomoć publike i sada toga nemaju i treba se snaći. A i prazne tribine utječu na igrače. Drukčije je i oni čekaju samo da završi i da se ovakvo prvenstvo nikad više ne ponovi.

32 reprezentacije na SP-u?

– Smanjila se kvaliteta, ali sigurno da nije juha kao što je Červar rekao. Lino je rekao na početku prvenstva da ćemo biti hit i trebamo slijediti taj trag.

Rukometaši su jučer javno dali podršku razrušenoj Petrinji.

– Situacija koja se dogodila s potresom u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim mjestima je dodatni motiv i oni su uvijek davali podršku. To je lijepa slika, fenomenalna stvar i vrlo pozitivna – zaključio je Obrvan.

Ključne riječi

Komentara 6

ER
EroK
17:38 20.01.2021.

Ivica je dobro rekao, naslov (novinarski) je čudan i zbunjujući, ali to ne pali kod Maestra Červara. Bravo dečki, naprijed sve do Zlata!

ŹI
ŹIVAC
16:12 20.01.2021.

Zato i je Lino Lino, nepredvidiv, drži atmosferu, maše, ljuti se...ima svoju viziju, slijedi ju i na kraju uspjeva! Čuđenju nema mjesta! Uspješan, svakako, ali iz kojekakvih razloga nije novinarima a i pojedinim igračima omiljen, što je također normalno! Ništa nova u Hrvatskoj!

Avatar grbadeva
grbadeva
13:33 20.01.2021.

zato i nisi Čevar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije