Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNA UTAKMICA

Nizozemska pobijedila u ljepotici prvenstva! Ukrajina se vraćala, ali nije išlo do kraja

Nizozemska pobijedila u ljepotici prvenstva! Ukrajina se vraćala, ali nije išlo do kraja
Foto: Reuters
13.06.2021. u 22:52

U "ljepotici" dosadašnjeg dijela Eura, susretu prvog kola C skupine Nizozemska je u Amsterdamu pobijedila Ukrajinu 3:2 ostvarivši prvu pobjedu na europskim prvenstvima nakon 2008. Bilo je to protiv Rumunjske u skupini (2:0).

Bila je to fantastična utakmica u kojoj su Nizozemci vodili sa 2:0, Ukrajina je u završnici susreta uspjela izjednačiti, da bi domaćin pet minuta prije kraja ipak uspio izboriti pobjedu.

Strijelci za Oranje bili su Georginio Wijnaldum (52), Wout Weghorst (59) i Denzel Dumfries (85), dok su za Ukrajinu zabili Andrij Jarmolenko (75) i Roman Jeremčuk (79).

Nizozemci su imali 2:0 i još niz sjajnih prilika, a zatim su umalo sve prosuli.

Počelo je "vatreno" i u prvih deset minuta vidjeli smo tri sjajne prilike. Domaćin je već u drugoj minuti imao priliku, no Buščan je obranio Depayjev udarac. Uzvratili su Ukrajinci iz kornera, no Jarmolenko nije dobro zahvatio loptu. U šestoj minuti sjajnu priliku je imao i Dumfries, ali je promašio zicer.

Foto: Reuters

Novu priliku Nizozemska je imala u 23. minuti. Ipsred Buščana se našao Van Aanholt, no ukrajinska "jedinica" još jednom je sjajno reagirala. Branič Crystal Palacea se okušao i u 37. minuti, ali je pucao preko gola.

U 40. minuti Wijnaldum je uputio fantastičan udarac sa oko 20 metara, ali je Buščan ponovo sjajno obranio. Do kraja poluvremena priliku su imali i gosti, Jarmolenko je izašao ispred Stekelenburga, no nizozemski vratar je bio brži.

Daleko bolju igru Nizozemci su okrunili vodstvom u 52. minuti, a strijelac je bio Wijnaldum. De Roon je ubacio u kazneni prostor, ukrajinski golman odbio loptu, a Wijnaldum naletio na odbijanac i zabio za vodstvo.

Samo pet minuta kasnije bilo je 2:0. Dumfries je probio stranu, lopta se odbila do Weghorst koji je postigao gol za 2:0.

Tračak nade za Ukrajinu pojavio se u 75. minuti kada je Jarmolenko fantastičnim golom sa 20 metara smanjio na 2:1. Bio je to sasvim sigurno najljepši gol dosadašnjeg dijela prvenstva. Ukrajina se potpuno vratila u 79. minuti kada je Jeremčuk glavom zabio za 2:2 na ubačaj Malonovskog.

Pet minuta prije kraja ove fantastične utakmice Nizozemska je ipak vratila prednost. Ake je centrirao, a Dumfries glavom pogodio za konačnih 3:2.

Komentara 4

40
402
22:33 13.06.2021.

Slava Ukraini.

Avatar Krešimir Karamazen
Krešimir Karamazen
00:09 14.06.2021.

Zinčenko se ponaša vrlo drugačije nego u Cityju. Ohrabruje, duboko je zabrinut, vrišti. U Cityju je uvijek potpuno miran. Obje su strane potrošile puno energije, emocija i snage. To je uzbudljivo gledati. Ali tako se ne stiže daleko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije