Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poljud

Splićani dobili trenera! Damir Burić ponovno na Hajdukovoj klupi

Damir Burić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/10
20.07.2019.
u 18:16

Petak je bio vrlo buran na Poljudu. Sportski direktor Saša Bjelanović i predsjednik Marin Brbić stavili su svoje mandate na raspolaganje, no oni nisu prihvaćeni, pa obojica ostaju

Damir Burić je novi Hajdukov trener. Splitski stručnjak već je vodio bijele u sezoni 2015./2016. u kojoj je Hajduk osvojio treće mjesto u Prvoj HNL s 24 boda manje od prvaka Dinama i 16 bodova manje od drugoplasirane Rijeke.

- Potpisao sam na dvije godine, a pomoćnik će mi biti Joško Španjić koji je bio pomoćnik i Špaci Poklepoviću, a Tonči Gabrić bit će trener vratara - rekao je Damir Burić.

Damir Burić
1/6

Raduje ga što će ponovno voditi svoj voljeni klub.

- Želio bih se zahvaliti na podršci. Ovo se dogodilo jako brzo i neočekivano. Ja sam sad ovdje, osjetio sam potrebu i želju, osjetio sam trenutak kada je teška situacija za klub. Kada su svi puni kritike i idu na klub. Probudio se u meni dišpet i revolt i probudila se želja za rad da ovdje odradim kvalitetan posao - istaknuo je novi Hajdukov trener i dodao:

- Mene interesira ova utakmica protiv Istre koja je jako brzo. Gdje sam radio do sada i gdje sam sad bio, ništa nije bilo lako tako nije ni ovo. Nadamo se da ćemo imati motivacije i želje da ostvarimo ciljeve koji su pred nama.

Trener je otkrio što želi od igrača...

- Imamo jednu potentnu i mladu momčad, nadamo se da ćemo brzo usvojiti neke standarde. Želim što dalje dogurati s Hajdukom, ciljevi i titule su tu. Želimo izvući maksimalno iz igrača kako bi ostvarili ciljeve - istaknuo je Burić.

Novom Hajdukovom treneru važan je razvoj mladih igrača, a posebno je naglasio važnost nogometne škole.

- Moramo pokazati zajedništvo, ne želim se vraćati nazad i gledati što je sve bilo. Bilo je lijepo vrijeme, a da nije bilo lijepo, onda se ne bih ni vratio u Hajduk - Mi moramo paziti na nogometaše od kadeta i od omladinske škole. Moramo imati plan i viđenje situacije za razvoj mladih. Bradarić je donio veliku sumu novca i mi to moramo dobro iskoristiti i uložiti - rekao je Damir Burić. 

Damir Burić
1/3

Burić je nakon Hajduka osam mjeseci bio trener austrijske Admire Wacker, a potom je u rujnu 2017. godine preuzeo Greuther Fürth. U njemačkom klubu je ostao do veljače 2019. godine kada je smijenjen usred sezone zbog rezultatskih podbačaja. Isto se dogodilo i u Admiri.

Hajduk je nakon kiksa i bruke protiv malteške Gzire United u petak smijenio Sinišu Oreščanina. Njegovi eksperimenti sa sastavom protiv Maltežana skupo su koštali splitski klub.

Hajduk je ispao u 1. pretkolu Europske lige i to od jednog malteškog kluba.

A petak je bio vrlo buran na Poljudu. Sportski direktor Saša Bjelanović i predsjednik Marin Brbić stavili su svoje mandate na raspolaganje, no oni nisu prihvaćeni, pa obojica ostaju.

Također, obojica su se, kao i predsjednik NO-a Benjamin Perasović, ispričala Hajdukovim navijačima za neuspjeh protiv Maltežana. Hajdukove igrače u petak je za vrijeme treninga na Poljudu čuvala policija.

Dvadesetak minuta prije početka konferencije za medije Hajduk se pohvaliti novim trenerom - Damirom Burićem Šoltom. Na svojoj Facebook stranici postavio je fotografiju s pogledom na otok Šoltu uz pitanje 'Što se vidi s vaše ponistre?'.

Damir Burić nakon presice ima trening s momčadi koja u nedjelju u prvom kolu HNL-a igra protiv Istre (20 sati).

>> Pogledajte kako je nastala hajdučka milenijska fotografija

Ključne riječi

Komentara 9

IV
ivan968
19:03 20.07.2019.

zasto potpisuju ugovore na 2 ili 3 godine kad ce sve jedno dobit otkaz puno prije toga roka

BO
Bojnik
18:49 20.07.2019.

Bogami ce biti borba da ostanu u lizi.....dabogda sve izgubili.

LI
lika64
18:44 20.07.2019.

ako je cilj borba za drugo mjesto onda možemo staviti odmah ključ u bravu. No dok Udruga NH cipelari sve što nije po njihovom onda je očito i borba za drugo mjesto vrh vrhova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije