Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
BEZ ZADRŠKE

Francuska potpuno razmontirala Srbiju i pomogla Hrvatskoj proći u drugi krug!

Francuska potpuno razmontirala Srbiju i pomogla Hrvatskoj proći u drugi krug!
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
17.01.2022. u 21:56

Aktualni olimpijski pobjednici Francuzi nisu dopustili nikakvo iznenađenje i u susretu 3. kola C skupine Europskog prvenstva u Szegedu su pobijedili Srbiju 29:25 pa uz Francusku dalje ide i Hrvatska.

Hrvatski rukometaši su okončali natjecanje u skupini s dvije pobjede (Ukrajina, Srbija) i jednim porazom (Francuska), no sve do francuskog - srpskog ogleda bilo je upitno hoće li to biti dovoljno za nastavak natjecanja.

Svaka pobjeda Francuske ili remi vodili su Hrvatsku u drugi krug s drugog mjesta u grupi. No, da je Srbija iznenadila Francusku, zatvorio bi se krug tri momčadi sa po četiri boda i odlučivala bi međusobna gol razlika u tom krugu. Francuska je Hrvatsku pobijedila s +5, a Hrvatska Srbiju s +3. Dakle, Hrvatsku bi s turnira izbacila svaka pobjeda Srbije između dva i šest razlike.

17.01.2022., Pick Arena, Szeged, Madjarska - EHF Europsko prvenstvo, skupina C, 3. kolo, Srbija - Francuska. Kentin Mahe. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

No, Francuzi nisu dozvolili nikakvo iznenađenje. Odabranici Guillaumea Gillea već su na poluvremenu vodili 16:7, a u nastavku susreta mirno su odradili posao i na koncu pobijedili 29:25.

Francusku su do pobjede predvodili Kentin Mahe sa šest, Dika Mem s pet, te sjajni Vincent Gerard sa 12 obrana. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Bogdan Radivojević sa sedam, te Lazar Kukić sa četiri gola.

Francuska i Hrvatska će u drugom krugu igrati u skupini I u kojoj su već Danska i Crna Gora. Danska prenosi dva boda, dok Crna Gora, poput Hrvatske dolazi s "nulom".

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentara 10

DU
Deleted user
21:05 17.01.2022.

Eh, kada imaš golmana pa ti on riješi utakmicu već u prvom poluvremenu

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
22:22 17.01.2022.

Provukla se Francuska kroz iglene ušice, taman kad je srbiji krenulo sudac svira kraj susreta 🥴

TA
Tajg
22:08 17.01.2022.

Šteta da u prvoj utakmici nismo pobjedili Francuze i takoređi naše istočne susjede razveselili, posebno nakon ove kalvarije u Melburnu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije