Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKO BEZ 'BABE'

Utah bez Bogdanovića i još sedam igrača poražen na gostovanju u Torontu

NBA: Utah Jazz at Toronto Raptors
John E. Sokolowski/REUTERS
08.01.2022.
u 09:18

Gosti su igrali bez brojnih glavnih igrača koji su ili ozlijeđeni ili u COVID-19 protokolu (Mitchell, Gobert, Conley, Clarkson, Ingles, Gay, O'Neale), a u momčadi nije bilo ni hrvatskog košarkaša Bojana Bogdanovića koji nije igrao zbog lakše ozljede prsta lijeve ruke

Utah Jazz upisao je jedanaesti poraz ove sezone. Bitno oslabljene 'džezere' kao domaćin je pobijedio Toronto 122-108 što je kanadskoj momčadi bila peta pobjeda u nizu.

Gosti su igrali bez brojnih glavnih igrača koji su ili ozlijeđeni ili u COVID-19 protokolu (Mitchell, Gobert, Conley, Clarkson, Ingles, Gay, O'Neale), a u momčadi nije bilo ni hrvatskog košarkaša Bojana Bogdanovića koji nije igrao zbog lakše ozljede prsta lijeve ruke. Podsjetimo kako je u utakmici ranije, s načetim prstom, Bogdanović protiv Denvera odigrao najbolju utakmicu sezone koju je začinio s 36 poena.

U takvom šarenom sastavu Utah je odlično odradio prvu četvrtinu (40-25), ali je Toronto još bolji bio u drugom poluvremenu kojeg je dobio sa čak 73-46 te je na kraju pobijedio s uvjerljivih +14 koševa razlike.

Prvo ime susreta bio je Fred VanVleet koji je upisao prvi 'triple-double' u karijeri s 37 poena te po 10 skokova i asistencija. Anunoby je dodao 22 poena, a Siakam 17 uz po pet skokova i asistencija. Kod Utah Jazza Paschall je ubacio 29, a Huhges 26 koševa uz osam skokova.

Već devetu pobjedu u nizu upisali su igrači Chicaga koji su ovaj put na domaćem parketu nadjačali Washington 130-122. Najviše poena ubacio je Zach LaVine (27 koševa), ali je ukupno gledano najbolji bio Nikola Vučević sa 16 poena, 14 skokova, sedam asistencija i četiri ukradene lopte.

Uspješan niz rezultata nastavio je i Dallas iako je igrao bez lakše ozlijeđenog Luke Dončića (gležanj). U gostima, u teksaškom obračunu, Dallas je svladao Houston 130-106, a unatoč velikom broju poena nitko kod Dallasa nije ubacio 20 ili više poena. Izdvojimo Tima Hardawayja Jr. (19 poena i sedam asistencija), Jalena Brunsona (15 koševa, 10 asista i četiri skoka) te Josha Greena (17 poena i pet skokova). Dallas je upisao petu pobjedu u nizu.

S pobjedama nastavljaju i Los Angeles Lakersi. Svladali su Atlantu na svom parketu 134-118. Igrač utakmice bio je LeBron James s 32 poena, devet asistencija i osam skokova. Za milimetar je 'triple-double' propustio Russell Westbrook i to zbog poena (devet). Imao je još 13 asistencija i 11 skokova, dok je Malik Monk ubacio 29 poena. Na drugoj strani Trae Young je zabio 25 koševa uz 14 asistencija i devet skokova, ali je i imao devet izgubljenih lopti uz mizernih 1-7 za tri poena.

U derbiju Istoka Milwaukee je bio uvjerljiv kod Brooklyna gdje je slavio 121-109. Na startu zadnje četvrtine Bucksi su imali i 18 poena razlike.

Giannis Antetokounmpo je bio nezaustavljiv za domaćina. Ubacio je 31 poen uz devet asistencija i sedam skokova te šut 11-17. I ostali gostujući igrači su bili odlični pa je tako Bobby Portis ubacio 25 koševa uz 12 skokova, a Khris Middleton 20 poena uz šest skokova i pet dodavanja. Na pravoj razini kod Brooklyna je bio tek Kevin Durant s 29 poena, sedam asistencija i devet skokova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije