Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČETAK KVALIFIKACIJA

VIDEO Petkovića ni danas nema na treningu, izgubljen je za Wales. Izostao je i Juranović

Dugopolje: Trening Hrvatske nogometne reprezentacije
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/15
22.03.2023.
u 18:07

Govor im je održao predsjednik Udruge vetarana Borislav Lapenda 'Lav'. Marcelo Brozović vratio se treninzima, a Ivo Grbić uskoro će zamijeniti viroznog Ivicu Ivušića... Danas ne trenira Josip Juranović, ali spreman će biti za Wales. Stigao je i bivši NBA-ovac...

Tri dana dijele nas od prve utakmice hrvatske reprezentacije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. Vatreni će na Poljudu dočekati nogometaše Walesa, koji će istrčati bez nedavno umirovljenog kapetana Garetha Balea, kao i nekoliko prvotimaca poput vratara Waynea Hennesseyja i beka Bena Daviesa, nakon što su otpali zbog ozljeda. Susret je, dakle, na rasporedu u subotu od 20.45 sati.

Ulaznice su raspodane, što znači da će utakmicu na splitskom stadionu pratiti više od 32 tisuće navijača. No, naši nogometaši treniraju u Dugopolju, kako bi poljudski travnjak bio u što boljem stanju za dvoboj. Luka Modrić jučer se vratio treninzima nakon što je prethodno trenirao po individualnom programu u hotelu, dok zbog ozljede proteklih dana nije bilo Brune Petkovića. Izostao je i danas pa je očito izgubljen za dvoboj. Spomenimo i kako je jučerašnji trening propustio Marcelo Brozović, koji je dobio poštedu, ali sada se našao na travnjaku. Ivicu Ivušića, pak, zbog viroze zamjenjuje Ivo Grbić kao jedan od trojice vratara. Vratar Atletica ekipi se priključuje sutra. 

 

S treninga hrvatske reprezentacije, koji je počeo u 18 sati, javio se naš reporter Tomislav Dasović. 

Na njega je sa svojim članovima stigao predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade Borislav Lapenda 'Lav', koji je održao govor i poželio našim igračima pobjedu nad Walesom.

- Mi smo ratovali za ovu državu, uzdamo se u vas. Cijenite i poštivate državu, u najgorim trenucima neki od vas igrali ste i izvan Hrvatske i za Hrvatsku. Hvala vam na svemu što radite, što je promovirate u svijetu, što ste naši ambasadori. Želimo vam puno uspjeha, sreće, zdravlja i sretno u subotu. Pobijedite! Nije bitno kolikom razlikom - rekao je. 

22.03.2023., stadion Hrvatski vitezovi, Dugopolje - Trening hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu Hrvatski vitezovi u Dugopolju uoci utakmice kvalifikacija za EURO 2024 protiv Walesa. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Udruga im je dodijela i prikladne poklone. Ovo nije posljednji trening vatrenih u Dugopolju, jer će na istom mjestu trenirati i sutra od 18 sati. Poljudski će travnjak prvi put isprobati u petak, a na poštedi je danas Josip Juranović, no njegov nastup u subotu nije pod upitnikom. 

Ovdje je dosta poznatih lica - Mihael Mikić, Nikola Šafarić, Ivo Smoje... Trening je pratio i Damjan Rudež, nekadašnji NBA igrač i hrvatski košarkaški reprezentativac. Za javnost je trening otvoren tek 15 minuta pa se pripremati nastavljaju iza 'zatvorenih vrata'. 

Dugopolje: Trening Hrvatske nogometne reprezentacije
1/10

Vatreni će tri dana nakon prve već igrati drugu utakmicu. Naime, u utorak će gostovati kod Turske u Bursi. Dakle, na početku kvalifikacija, odmah i dva najteža protivnika iz naše skupine D, koju još čine Armenija i Latvija

Komentara 3

Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
18:33 22.03.2023.

EP je 2024. SP je 2026

SS
sokac sa drave
09:49 23.03.2023.

Izbor Grbica nije pravedan jer je rezerva u klubu a imamo i boljih golmana u nasoj ligi.Trenutno golman Sibenika Rogic je cudo na golu i ako ima Boga a ima ga onda je za ovu priliku morao biti pozvan.

BL
blackeder2022
18:50 22.03.2023.

Pretpostavka je za reprezentaciju uvijer: 1.forma poslojednjih min. 2 mjeseca 2.broj postignutih golova iz igre 3.kompatibilnost s suigraćima 4.požrtvovnost Koji od ovih Petković udovoljaba? 1.25% 2.15% 3.30% 4.15% I,je li ikome jasno zašto njega zove,a druge napadaće iz HNL aa i liga petice , ne?Ni prodavaću magle nevidovitom Daletu izgleda,nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije