Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadarski predsezonski turnir

Uoči sezone bez iti jednog našeg kluba u Europi, u Višnjiku gostuju tri euroligaša

Tornado - navijači Zadra
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/2
18.09.2019.
u 14:40

Na šestom izdanju ZDBT-a sudjelovat će tri euroligaša, Anadolu Efes, Himki i Alba Berlin

Uoči jedne tužne sezone za hrvatsku klupsku košarku, u kojoj u Europi neće biti niti jednog hrvatskog kluba, zadarski turnir euroligaša hrvatskim poklonicima kraljice igara bit će jedini doticaj sa vrhunskom europskom košarkom.

- Ova je godina bila puna izazova, a i Svjetsko prvenstvo je netom završilo, pa sam presretna što smo uspjeli dovesti tri euroligaša kazala je direktorica turira Zdenka Zrilić iz tvrtke S-Event.

Na šestom izdanju ZDBT-a sudjelovat će tri euroligaša (Anadolu Efes, Himki, Alba Berlin) i domaćin Zadar koji, po kvaliteti, tom društvu ne pripada ali će mu ovo biti jako dobra provjera uoči početka sezone.

- Ovo će nam biti veliko iskustvo a nadamo se i "kliku" s domaćom publikom kojoj ćemo predstaviti momčad za novu sezonu. Ovaj turnir uvijek nam je bio lakmus papir za novu sezonu. Želimo izgledati bolje nego na prošlom izdanju ovog turnira - ističe trener Zadra Ante Nazor.

Ovogodišnji dječji dan odvijat će se u suradnji s udrugom Dani Krešimira Ćosića koju je predstavljala predsjednica Ana Ćosić Pajurin, kćerka legendarnog košarkaša, koja je pak kazala:

- Cilj naše udruge kao i ove suradnje jest poticanje djece da se u što većem broju bave košarkom.

Turnir u srijedu, u 19:30 sati, otvaraju Zadar i ruski doprvak Himki kojeg igrački predvodi sjajni Aleksej Šved, a trenerski Litavac Rimas Kurtinaitis.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije