Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETVERO UHIĆENIH

Uhićenja u Japanu, sumnja se na primanje mita za Olimpijske igre

FILE PHOTO: Tokyo 2020 Executive Board Meeting in Tokyo
ISSEI KATO/REUTERS
17.08.2022.
u 14:15

Haruyuki Takahashi (78), koji je bio dio organizacijskog odbora Olimpijskih igara održanih prošle godine u Tokiju, osumnjičen je da je 2017. primio protuvrijednost više od 320.000 eura od Aoki Holdingsa, japanskog lanca prodavaonica poslovne odjeće

Bivši visoki dužnosnik organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Tokiju i još trojica muškarca uhićeni su u srijedu u Japanu u sklopu istrage o mogućem podmićivanju, rekli su japanski tužitelji.

Haruyuki Takahashi (78), koji je bio dio organizacijskog odbora Olimpijskih igara održanih prošle godine u Tokiju, osumnjičen je da je 2017. primio protuvrijednost više od 320.000 eura od Aoki Holdingsa, japanskog lanca prodavaonica poslovne odjeće, nakon potpisivanja ugovora između njegove konzultantske tvrtke i ove grupe, koja je 2018. godine postala službeni partner Igara.

OI su se trebale održati 2020. godine, ali su odgođene za 2021. zbog pandemije Covida-19.

Takahashi je uhićen u isto vrijeme kad i predsjednik Aoki Holdingsa, Hironori Aoki (83) i još dvoje dužnosnika ove tvrtke. Optužen je za primanje mita "znajući da je to novac zahvale za povoljan i povlašten tretman" koji je dao Aoki Holdingsu.

Prema tužiteljima, Takahashi je imao ukupno 51 milijun jena prebačenih na bankovni račun tvrtke koju vodi, preko oko 50 transfera provedenih između listopada 2017. i ožujka 2022.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije