Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro odluka

Uefa mijenja pravilo? Liga prvaka i Europska liga bit će zanimljivija

CSKA - Real Madrid
Foto: Reuters
05.02.2019.
u 17:20

Domaći je teren predstavljao prednost za momčad koja je na njemu stalno igrala, jer je bila naviknuta na njegove dimenzije

Uefa namjerava uvesti novost za drugi dio natjecanja u Ligi prvaka i Europske lige. Naime, na sastanku Izvršnog odbora Europske kuće nogometa raspravljat će o ukidanju prednosti gola u gostima.

Pravilo je uvedeno 1965. godine kada su putovalo teže i trajalo je satima. Momčadi koje su zabile gol u gostima bio je posebno vrijedan.

>> Pogledajte kamo su sve hrvatski nogometaši selili ove zime

Domaći je teren predstavljao prednost za momčad koja je na njemu stalno igrala, jer je bila naviknuta na njegove dimenzije. Ranije su travnjaci bili različitih dimenzija, a danas su gotovo svi tereni standardne veličine.

Mnogi smatraju, pa tako i Uefa, da danas domaći teren više nije prednost, a pogodak u gostima često prevagne.

Uefa želi ukinuto to pravilo jer se nada kako bi momčadi igrale više napadački pa će utakmice biti neizvjesnije i zanimljivije.

Ključne riječi

Komentara 3

IL
ilijan
21:01 05.02.2019.

Napokon nešto dobro iz te konzerve zvane UEF a

CR
crodark
11:18 06.02.2019.

Normalno. Ako je isti rezultat u obje tekme i igraju se produzetci 30 min. ima prednost terena domacin u drugoj tekmi

Avatar doog_kool
doog_kool
08:41 06.02.2019.

Ko da su mene pitali!! Jos samo da se izmjeni pravilnik o sudjenju,da se uvede pravilo ko u rukometu nakon sucevog zvizduka svako diranje lopte zuti karton!! Pa da vidimo oces je nosit u rukama i trckarat po terenu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije