Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAKA IMENA

U Zagreb stižu svi najbolji svjetski bacači kugle

Stipe Žunić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
29.08.2018.
u 15:48

U Zagreb dolaze aktualni olimpijski pobjednik Ryan Crouser, svjetski prvak Tom Walsh i novi europski prvak Michal Haratyk. Svakako treba istaknuti da će prvi puta u Zagrebu bacati i dvostruki svjetski prvak David Storl.

Bacanje kugle već je godinama jedna od najjačih disciplina Hanžekovićevog memorijala, a pogled na startnu listu govori da će tako biti i ove godine, objavio je u srijedu organizator.

Štoviše, skoro da i nema kuglaša koji nešto znači, a da neće u ponedjeljak 3. rujna nastupiti na 4. Memorijalu Ivana Ivančića, natjecanju pokraj zagrebačkih gradskih fontana koje je postalo redovito okupljalište najboljih svjetskih bacača kugle.

U Zagreb, tako, dolaze aktualni olimpijski pobjednik Ryan Crouser, svjetski prvak Tom Walsh i novi europski prvak Michal Haratyk. Svakako treba istaknuti da će prvi puta u Zagrebu bacati i dvostruki svjetski prvak David Storl.

I u takvoj konkurenciji Hrvatska će imati jake adute u Stipi Žuniću, osvajaču brončane medalje na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Londonu te Filipu Mihaljeviću koji je godinu prije iznenadio svijet broncom na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu.

Rekord mitinga od 2016. godine s dalekih 22.28 metra drži Ryan Crouser.

Bacanje kugle, privremena startna lista:
Tom Walsh                                       NZL       
STIPE ŽUNIĆ                                 HRV      
Damien Birkinhead                          AUS      
Mesud Pezer                                   BIH       
FILIP MIHALJEVIĆ                             HRV      
Ryan Crouser                                 SAD      
Franck Elemba                               CGO      
David Storl                                      NJEM      
Michal Haratyk                                POLJ 

>> Pogledajte kako je Marko Livaja udario protivnika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije