Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA ZA PRVAKA

U Vukovaru igrali Dino, Toni, Dražen…, a sad igra Cedevita

Cibona Cedevita
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
13.05.2014.
u 10:24

– Osnovni je cilj toga sportskog spektakla popularizacija košarke u Vukovaru, koji inače ima dugu tradiciju u tom atraktivnom sportu - kazao je predsjednik KK Borova Đorđe Ćurčić

Poslije gotovo 24 godine u vukovarskoj sportskoj dvorani ponovno će se igrati vrhunska klupska košarka. Naime, prijašnji kontakti i dobri odnosi košarkaških klubova Borova i Cedevite rezultirali su time da se danas u Vukovaru igra susret lige za prvaka između zagrebačke Cedevite i sinjskog Alkara.

– Osnovni je cilj toga sportskog spektakla popularizacija košarke u Vukovaru, koji inače ima dugu tradiciju u tom atraktivnom sportu. Želimo rad i rezultate Borova izdići na višu razinu i uspostaviti kvalitetnu suradnju s našim najboljim klubovima – kazao je predsjednik KK Borova Đorđe Ćurčić.

Petar Grašo u kavezu

Govoreći o povijesti košarke u Vukovaru, Ćurčić je istaknuo da je KK Borovo do Domovinskog rata igrao u Prvoj B ligi bivše države te je spadao među kvalitetnije košarkaške klubove u Hrvatskoj. Ljubitelji košarke u Vukovaru i okolici i danas se sjećaju brojnih utakmica, ali i gostovanja Cibone, Jugoplastike, Zadra, sarajevske Bosne, beogradskih klubova Crvene zvezde i Partizana te majstorija Petrovića, Kukoča, Rađe, Delibašića… Za Borovo je nastupalo mnogo kvalitetnih igrača koje su vodili i brojni poznati treneri. Među njima poznatiji su Faruk Kulenović, Mile Protić, Zoran Grašo, Željko Jukić, Bratislav Đorđević...

Ljubitelji košarke i danas se sjećaju dana kada je klub vodio Zoran Grašo i kada je njegov sin Petar Grašo dolazio na treninge i igrao se s loptom. Još se kroz smijeh sjećaju kako su stariji igrači maloga Petra stavljali u kavez s loptama da im ne smeta.

Ambiciozni planovi

– Borovo kao klub ima ambiciozne planove. Razmišljamo o organizaciji kampova za najmlađe, omasovljenje škole košarke koja već sad okuplja dvjestotinjak djece kao i pokretanje ženskog košarkaškog kluba koji bi nosio naziv Golubica. Želimo i da kroz košarku promoviramo naš grad i županiju – rekao je Ćurčić.

Utakmica Cedevita – Alkar igra se u sportskoj dvorani u Borovu naselju, a počet će u 19 sati. Ulazak je besplatan.

Novosel: Ići ćemo i u Zagorje, u Istru i dalje po Hrvatskoj

Nakon Siska i Otočca prošle sezone, košarkaši Cedevite i ove su godine domaćini domaće ligaške utakmice izvan Zagreba.

- Zahvala Alkaru koji se suglasio s igranjem u Borovu naselju pa tako nastavljamo naš projekt popularizacije košarke, tamo gdje je nema u vrhunskom obliku, ali i popularizacije kluba koji je još uvijek poprilično mlad. Uz pretrpani raspored za ovu sezonu će to biti sve, no u idućem razdoblju razmišljamo o igranju utakmica u Varaždinu, Ludbregu, ali i o nastupima u Istri, u Poreču ili Puli - ističe Cedevitin direktor Krešo Novosel.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije