Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Ostali sportovi

U Savudriji i Umagu počinje državna završnica Plazma Sportskih igara mladih

Državne završnice Plazma Sportskih igara mladih za graničar, atletiku i Hrvatska pošta Cup u tenisu održat će se 18.- 25. lipnja u kampu Veli Jože u Savudriji.
15. lipnja 2019. u 14:37 1 komentara 168 prikaza
Sportske igre mladih
Foto: Sportske igre mladih
Pogledajte galeriju 1/8

Sve je spremno za prvi dio državne završnice Plazma Sportskih igara mladih. Mali sportaši amateri iz cijele Hrvatske koji su se u svojim gradovima i mjestima kvalificirali, okupit će se u prekrasnom okruženju kampa Veli Jože Zagrebačkog Holdinga kako bi se družili i natjecali sa svojim vršnjacima.

Sportske igre mladih ZAVRŠNICA U SPLITU Sportske igre mladih 2018. okupile 170 tisuća djece!

Natjecanja će se održati u dvije smjene: 

18.-21. lipnja- graničar 2008. godište i atletika
22.- 25. lipnja- graničar 2010. godište i Hrvatska pošta Cup u tenisu

Državna završnica u Savudriji okupit će više od 700 natjecatelja za koje su osigurani besplatan put, smještaj i prehrana. Osim natjecanja, djeci će na raspolaganju biti različite animacije kao i edukativni sadržaji. Edukacija djece i mladih važna je odrednica svih programa Plazma Sportskih igara mladih jer je cilj da se osim sportskog načina života djecu educira o fair playu, poštivanju različitosti, očuvanju okoliša i svim kategorijama održivog razvoja.

Državna završnica za ostale kategorije sportova održat će se u kolovozu u Splitu, nakon čega će uslijediti veliko međunarodno finale na kojem će se okupiti mali sportaši i iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2019. godini održat će se po 23. put i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. 

Sportske igre mladih Svečano na Trgu Otvorene 23. Plazma Sportske igre mladih, Modrić poručio djeci: Vi ste dio najljepše sportske priče

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 23 godine Plazma Sportske igre mladih okupile su preko 1.500.000 djece i mladih.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo