Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREOBRAZIO VK Neptun

U Dubrovniku održana komemoracija za Ivicu Grgića - Grgu

Marko Potrebica
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
02.12.2019.
u 13:46

Predsjednik VK „Neptuna“ i predsjednik dubrovačkog Gradskog vijeća Marko Potrebica nazvao je Grgića najzaslužnijim za sve što je danas dubrovački veslački klub.

Komemoracija za veslača i trenera s više od 60 godina ugrađenih u povijest Veslačkog kluba „Neptun“ Ivicu Grgića - Grgu, koji je preminuo 24. studenoga 2019. godine, održana je u nedjelju navečer u dubrovačkom Hotelu Valamar Lacroma.

Predsjednik VK „Neptuna“ i predsjednik dubrovačkog Gradskog vijeća Marko Potrebica nazvao je Grgića najzaslužnijim za sve što je danas dubrovački veslački klub.

"Grga je bio jedan od nas i učinio je toliko dobrog, koje je i nas sve ovdje okupilo. Zato dijelimo radosne uspomene, i dok su uspomene žive onda je Grga živ. Bio je dobri duh našeg kluba, a njegovo ime će ostati zlatnim slovima zapisano u povijesti kluba. Ljudi poput Grge su izgradili dubrovački sport. Nisu ga zanimali ni novac ni interes, već ljubav prema djeci i dubrovačkom sportu. Ovo je nenadoknadiv gubitak za klub“, rekao je Potrebica.

Predsjednik Dubrovačkog saveza športova i tajnik VK „Neptuna“ Maro Kapović istaknuo je kako je Grgić zaslužan za potpunu preobrazbu „Neptuna“ u zlatnim godinama kluba.

"Osvajale su se zlatne medalje na prvenstvima i prva mjesta na regatama, a svake godine kupovao se barem jedan novi čamac. Vrhunac uzleta bile su 1990. i 1992. godina, kad su proširene klupske prostorije, dobivena teretana, a u klubu trenira preko sto veslačica i veslača. U ratnim vremenima Domovinskog rata pravi ponton u Uvali Lapad, kako bi veslači u opkoljenom Dubrovniku imali donekle zaklonjenu regatnu stazu, a osmerac mlađih juniora Neptuna te godine osvaja titulu prvaka Hrvatske", napomenuo je Kapović.

Ivica Grgić - Grga rođen je 1944. godine u Kninu, u VK „Neptun“ je stigao 1960. godine, a nakon odsluženja vojnog roka 1963. godine oživio je rad u međuvremenu zatvorenog kluba. Aktivirao je treninge te pokrenuo nabavu novih čamaca, a istovremeno stekao trenersko zvanje. Sve to omogućilo je normalniji rad dubrovačkih veslačica i veslača, a upravo je Grgić bio trener brojnim uspješnim generacijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije