Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOCCA MALI NOGOMET

Turopolje ima svoj adut za Svjetsko prvenstvo!

11.09.2021.
u 11:45

– Svakome bi bila čast igrati za reprezentaciju na tako velikoj smotri pred očima velikog broja gledatelja – istaknuo je kapetan Josip Haluška.

Hrvatska socca malonogometna reprezentacija nakon okupljanja i minipriprema sljedeći tjedan odlazi u Rumunjsku, gdje će sudjelovati na Kontinentalnom kupu u Iasiju. Igrači s nestrpljenjem čekaju svoje suparnike, a među najtežima bit će im svakako Rusi, aktualni svjetski prvaci.

– Znamo kvalitetu Rusije, druge reprezentacije su nam nepoznanica. To će nam natjecanje biti odlična provjera da vidimo gdje smo, što možemo i koliko vrijedimo – rekao je Josip Haluška, rođeni Vinkovčanin, koji je dobio tu čast da bude kapetan reprezentacije.

Uz nekoliko starih imena, izbornik Željko Ostrman predstavio je i nove adute za nadolazeća natjecanja. Jedan od njih je i Andrija Budimir, perspektivni i svestrani vratar koji je već izbrusio zanat u futsalu i velikom nogometu.

– Do sada sam više branio futsal, ali budući da branim i veliki nogomet, brzo sam se snašao u ovakvoj inačici malog nogometa. Moram pohvaliti svoje suigrače zbog pristupa na treninzima. Ide se jako, u svima se vidi želja da predstavljaju Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu, ali i na skorašnjem Kontinentalnom kupu – istaknuo je Budimir, koji je prokomentirao i tzv. socca penale, koji se izvode slično kao i u hokeju na ledu:

– Za mene je to novi način raspucavanja. Jako je zanimljiv, ali nije mi potpuna nepoznanica. Jer tko god je trenirao futsal poput mene, takvo što se radi na treninzima. Na službenim utakmicama jest malo čudnije, ali ovakvo izvođenje penala vratarima s iskustvom ne bi trebalo stvarati probleme – zaključio je Budimir, vratar Turopolja, člana Prve ŽNL Istok.

Kontinentalni kup u Rumunjskoj bit će samo uvertira za nadolazeće Socca Svjetsko prvenstvo u malom nogometu u Meksiku na otoku Cozumel, koje će se održati u travnju iduće godine.

– Svakome bi bila čast igrati za reprezentaciju na tako velikoj smotri pred očima velikog broja gledatelja – istaknuo je Haluška.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije