Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BARAKUDE PRVACI EUROPE

Tucak u suzama nakon zlata: Ovo mi je najveći uspjeh u životu. Ovo je nešto za što se živi!

Hrvatski vaterpolisti osvojili naslov Europskog prvaka
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/24
10.09.2022.
u 21:56

Izbornika Ivicu Tucka preplavile su emocije odmah po završetku utakmice završio je u bazenu.

Hrvatski vaterpolisti osvojili su naslov europskih prvaka pobjedom u finalu u Splitu nad Mađarskom 10-9 (3-3, 1-0, 4-4, 2-2).

Hrvatskoj je to drugi europski naslov nakon trijumfa u Zagrebu 2010., dok je Mađarska ostala na 13 naslova prvaka.

Izbornika Ivicu Tucka preplavile su emocije odmah po završetku utakmice završio je u bazenu. Slavlje može početi, a Tucak se osvrnuo na dramatično finale.

- Nemam riječi, ovo mi je najveći uspjeh u životu. Ovo je nešto za što se živi, radi i trenira. - rekao je kratko izbornik koji je dodao kako je zlato sada tu i da je to nešto za što se treniralo. Bio je vidno emotivan Tucak koji nije mogao naći više riječi.

Hrvatski vaterpolisti osvojili naslov Europskog prvaka
1/24

Inače, ovo mu je 14. odličje. Klupu Hrvatske preuzeo je prije prije 10 godina.

- Ovo  je strašno velik rezultat u ovoj predivnoj atmosferi s ovom novom generacijom igrača. Užasno teško je bilo doći do ovakvog ostvarenja, prošli smo sve muke priprema i puno je sumnje bilo u moje igrače, ali isplatilo se sve večeras - dodao je.

Lijepe riječi imao je i mađarski izbornik.

- Čestitam Hrvatskoj i Ivici Tucku, igrali su dobro cijeli turnir. Bila je to velika utakmica, publika fantastična. Kad izgubiš finale, nornalno da si tužan, ali već sutra ćemo biti ponosni na ono što smo napravili u Splitu. Ne pruža se nama u vaterpolu često ovakva atmosfeta i nastupanje pred 10.000 navijača -  kazao je mađarski izbornik Zsolt Varga

Hrvatskoj reprezentaciji to je pet medalja s europskih prvenstava i drugo zlato, koje su izborile 2010. godine, kada su također bili domaćini. Srebro su Barakude osvojile davne 1999. u Firenci, kada su u finalu izgubili od Mađarske, te u Kranju 2003. godine, u finalu protiv Srbije koje su obilježili navjački neredi. Do bronce je hrvatska reprezentacija došla u Barceloni 2018.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Svrab
Svrab
22:19 10.09.2022.

Dečki čuvajte zlato ima tu adezeovaca moglo bi nestati.

Avatar Hr221vat
Hr221vat
22:39 10.09.2022.

Ja sam očekivao da če Milanče skočit u bazen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije