Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik vaterpolista

Tucak: Ako HVS to želi, ostavka je najmanji problem

Ivica Tucak
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
21.01.2016.
u 13:40

– Planirali smo se s Italijom sučeliti u polufinalu, ali ispalo je da ćemo igrati za peto mjesto. To nismo željeli, ali dogodilo se.

Dan nakon poraza od Mađarske (5:8) koji je hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju ostavio bez borbe za medalju na Europskom prvenstvuu Beogradu, izbornik naše vrste Ivica Tucak razgovarao je s hrvatskim novinarima. Uvodno je rekao:

– Planirali smo se s Italijom sučeliti u polufinalu, ali ispalo je da ćemo igrati za peto mjesto. To nismo željeli, ali dogodilo se. Svima nam je poraz teško pao, zato sam igračima dao slobodno prijepodne. Ružno je, ali nije kraj svijeta. Pokušat ćemo se sada psihički dignuti i osvojiti to peto mjesto.

Jeste li u pripremi za Mađare napravili baš sve što je trebalo?

Mađari nas nisu iznenadili

– Doista smo napravili detaljnu analizu, sve smo pogledali, sve utvrdili. Nisu nas Mađari ničim iznenadili. Obrambeno smo zatvorili ono što je najbitnije, šutera Vamosa, pokušali smo zatvoriti Denesa Vargu, ali nismo uspjeli. Zato je on jedan od najboljih svjetskih igrača. Najviše zamjerki imam na našu igru u napadu.

Razmišljate li o ostavci?

– Teško nam je svima, jučer smo svi iz stožera ostali i razgovarali duboko u noć. No, neke stvari su sad jasnije. Analizirat ću igru svakog igrača posebno, evidentirati sve koji bi trebali biti na širem popisu za Rio. Što se mene tiče, ako bilo tko iz saveza ili Stručne komisije ima primjedbu, ostavka će biti najmanji problem.

Što kažete na to da nam je mladi Vukičević bio najbolji napadač?

– To mi je dragi podatak. Iskoristio je činjenicu da se na Sukna i Jokovića više pazilo. Moramo imati širinu, ne možemo očekivati da će utakmicu dobiti jedan ili dva igrača. Moramo imati puno raznovrsniji napad. Možda bi pozitivan rezultat u utakmici s Mađarima pokrio neke naše slabosti. Ovako je sve ogoljeno. Nije loše, ako se izvuče pouka.

Je li nam nedostajao Hinić?

– Učinili smo sve što smo mogli da ga vratimo, nije išlo. Na to se više ne bih htio vraćati.

Bi li dobro došao Pavo Marković?

– Razmislit ću o svakom igraču za kojega vidim da bi mogao biti potreban reprezentaciji. Nemam problema ni s jednim igračem, pa ni s Pavom. Uostalom, on je bio i na pripremama u Australiji.

Treba proširiti stožer

Ivan Buljubašić?

– Nisam htio igrača koji ima olimpijsko zlato vući kroz pripreme, a onda ga ostaviti kod kuće. No, i on će biti na širem popisu.

Da ste vi bili isključeni na utakmici, tko bi s klupe vodio momčad?

Igor Pezelj. Znam na što ciljate, ali Ivan Asić je imao operaciju, Hrvoje Hrestak dobio je prinovu. No, slažem se, treba ojačati i stručni stožer. Svi imamo prostora za napredak, u Rio ne smijemo otići s takvim problemima. Olimpijske igre su prioritet hrvatskog vaterpola i svi trebaju biti svjesni toga – zaključio je izbornik Ivica Tucak.

>>Bez Jokovića do kraja Europskog prvenstva

Komentara 5

MA
Majur
14:38 21.01.2016.

Daj smjesta ostavku diletante...sramotna igra repke je tvoj rukopis,da imaš časti i obraza sam bi se maknuo!!

SI
simekapulica
15:25 21.01.2016.

tvoja ostavka je već trebala biti kuvertirana

HA
hajduk1966
17:09 21.01.2016.

Nike to problem,jednostavno nisi za toga i dosta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije