Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prije 40 godina

Trojica Hrvata igrala u kvalifikacijama ali na kraju nisu otišli na olimpijske igre u Los Angeles

30.03.2023.
u 16:18

Na stadionu JNA u Beogradu Jugoslavija je na današnji dan pobijedila Rumunjsku sa 4:1, a prvom sastavu našla su se četvorica igrača Dinama – Boro i Zvjezdan Cvetković, Marijan Vlak te Marko Mlinarić.

Na današnji dan prije 40 godina odigrana je prva nogometna utakmica reprezentacije bivše Jugoslavije u kvalifikacijama za odlazak na olimpijske igre u Los Angeles.

Na stadionu JNA u Beogradu Jugoslavija je pobijedila Rumunjsku sa 4:1, a prvom sastavu našla su se četvorica igrača Dinama – Boro i Zvjezdan Cvetković, Marijan Vlak te Marko Mlinarić.

Dva pogotka na toj utakmici postigao je Sulejman Halilović, u to vrijeme igrač vinkovačkog Dinama. 

Jugoslavija se kroz kvalifikacije plasirala na olimpijske igre gdje je na kraju osvojila brončanu medalju. U skupini na OI Jugoslavija je pobijedila Kamerun (2:1), Kanadu (1:0) i Irak (4:2).

U četvrtfinalu je pobijeđena Njemačka (5:2), da bi u polufinalu izgubili od Francuske nakon izvođenja jedanaesteraca (2:4).

U susretu za treće mjesto Jugoslavija je na stadionu Pasadena pobijedila Italiju sa 2:1. Utakmica se igrala pred 100 000 gledatelja. 

Zanimljivo je da na OI, od hrvatskih igrača koji su igrali u kvalifikacijama, nisu otišli Mlinarić, Vlak i Zvjezdan Cvetković.

Umjesto njih, od hrvatskih igrača,  upali su Ivan Pudar, Tomislav Ivković, Branko Miljuš, Stjepan Deverić i Nenad Gračan. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije