Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOK IZ PEKINGA

Trener tvrdi: Liu Xiangu treba stručna psihološka pomoć

peking_240.jpg
import
29.10.2008.
u 13:25

Jedan od najutjecajnijih ljudi u kineskoj atletici Feng Shuyong izjavio je da će Liu Xiangu vjerojatno biti potrebna stručna pomoć kako bi prebrodio šok s Igara u Pekingu...

Liu Xiang (25), bivši svjetski rekorder i olimpijski pobjednik iz Atlante 2004., bio je najveća nada domaćina za atletsko zlato na Igrama u Pekingu, no ozljeda ahilove tetive srušila je njegove i kineske snove o najsjajnijoj medalji na utrci 110 metara s preponama.

Liu je ozljedu tetive, koja ga godinama već muči, obnovio na startu već u kvalifikacijama, te je u suzama i bolovima morao odustati od natjecanja. Sada se Liu nalazi u SAD-u gdje se konzultira s liječnicima oko najbržeg načina za povratak na staze.

- Xiangov problem nije samo ahilova tetiva već tu postoji i psihološki faktor. Prošlo je već 70-ak dana od njegove nesreće na Olimpijskim igrama. Iako on izgleda opušteno, u stvari je ta ozljeda ostavila dubok psihološki trag na njemu. Njegovi treneri, obitelj i prijatelji mu pomažu da se nosi s poteškoćama, ali ja radim s atletičarima dugi niz godina i mislim da će mu stručna psihološka pomoć biti potrebna - izjavio je Feng.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije