Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemački nogometni savez

Trener krivotvorio potvrdu o cijepljenju pa dobio jednogodišnju zabranu

Val epidemije izazvan omikronom i dalje uzrokuje velik broj novozaraženih
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
26.01.2022.
u 17:58

Disciplinsko tijelo DFB-a je nakon provedene istrage suspendiralo Anfanga do 20. listopada ove godine, a mora platiti i kaznu od 20.000 eura, objavio je DFB

Njemački nogometni savez (DFB) suspendirao je na godinu dana bivšeg trenera Werdera Markusa Anfanga nakon što je otkriveno kako je koristio lažnu covid potvrdu.

U studenom prošle godine otkriveno je kako su Anfang i njegov pomoćnik Florian Junge koristili krivotvoreni certifikat o cijepljenju. Kada je afera buknula u javnosti, Anfang i Junge su podnijeli ostavke, a DFB je pokrenuo istragu.

Disciplinsko tijelo DFB-a je nakon provedene istrage suspendiralo Anfanga do 20. listopada ove godine, a mora platiti i kaznu od 20.000 eura, objavio je DFB.

Kažnjen je i njegov pomoćnik. Izrečena mu je desetomjesečna suspenzija i novčana kazna od 3.000 eura.

U cijeli slučaj se uključilo i državno tužiteljstvo, pa Anfangu sada prijeti i sudski postupak. Naime, 47-godišnji trener je navodno sudjelovao na događajima na kojima su smjeli biti samo cijepljeni.

Anfang je preuzeo Werder u lipnju prošle godine i pod njegovim vodstvom je klub iz Bremena u 14 susreta upisao pet pobjeda, četiri remija i pet poraza.

Tijekom karijere vodio je i Darmstadt, Koln i Kiel.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije