Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAZNALI PROTIVNIKA

Trener Dinama igrao protiv potencijalnog protivnika: Bit će otvorene utakmice

Slavlje Dinamovih igrača nakok osvajanja kupa
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/4
20.06.2018.
u 00:30

Dinamo je već jednom igrao protiv Flore iz Tallinna, 2001. godine u Estoniji slavio je s 1:0 autogolom domaćina, a i kod kuće je slavio s 1:0 pogotkom Tomislava Gondžića

Dok plavi još kompletiraju igrački kadar, a trener Nenad Bjelica počinje slagati svoju momčad plavih, Dinamo je doznao s kime će igrati u drugom pretkolu Lige prvaka. Ždrijeb u Nyonu donio mu je za suparnika boljega iz dva dvoboja prvog pretkola u kojima se sastaju Flora iz Tallinna (Estonija) i izraelski Hapoel Beer Sheva.

Bjelica igrao protiv Hapoela

Dakako, favorit u tom prvom pretkolu je prvak Izraela, ali nije se jednom dogodilo da u tim ranim fazama natjecanja dođe do iznenađenja.

– Riječ je o kvalitetnim suparnicima, kao što bi to bili i svi drugi. Svaki prvak svoje države ima određenu razinu. Izraelski je nogomet u usponu, poznam momčad Hapoela, prošle sam godine s Lechom igrao protiv njih, doduše u prijateljskoj utakmici koja nije važna, ali poznam ih, poznam im i trenera. Mislim da je riječ o momčadi i klubu koji su u zadnje vrijeme slični našoj razini i mislim da će to biti otvorene utakmice. Naravno, pod uvjetom da prođu Estonce, ali držim da su bolji od Flore i više ćemo se pripremati na Hapoel. Iako, pogledat ćemo njihove obje međusobne utakmice, poslat ćemo svoje ljude i spremiti se za obje momčadi. Iako ponavljam, držim da je Hapoel nadmoćniji, a kroz te dvije utakmice još ćemo ih bolje upoznati. Znam da ima par dobrih pojedinaca, a kao momčad su vrlo dobri, prilično kompaktni – komentirao je ždrijeb trener Dinama Nenad Bjelica.

Slavlje Dinamovih igrača nakok osvajanja kupa
1/16

Dinamo je već jednom igrao protiv Flore iz Tallinna, 2001. godine u Estoniji slavio je s 1:0 autogolom domaćina, a i kod kuće je slavio s 1:0 pogotkom Tomislava Gondžića. Trener plavih tada je bio Ilija Lončarević.

Iste godine plavi su igrali i s izraelskim klubom, ali ne s Hapoelom, već s Maccabi Tel Avivim i s dva remija, 2:2 i 1:1 – ispao iz Kupa Uefe.

Predsjednica puno ulaže

Hapoel Beer Sheva, prođe li prema očekivanjima preko estonskog prvaka, dolazi u Maksimir 24. ili 25. srpnja (uzvrat je tjedan dana poslije). Neće to biti prvi dolazak ovog kluba u Hrvatsku. Naime, u drugom pretkolu Europske lige 2014. godine gostovali su u Splitu, RNK Split u dva je susreta bio bolji i prošao dalje s 2:1 i 1:1.

Na čelu kluba je vlasnica Alona Barkat, poslovna žena koja je dio života provela u američkoj Silicijskoj dolini, a nakon osam godina, 2006., vratila se u Izrael. Godinu poslije kupila je ovaj klub koji je bio u drugoj ligi, u jednom se trenutku povukla s čelne pozicije zbog problema s navijačima, ali to je kratko trajalo, vratila se i dalje ulaže u svoj nogometni klub.

Hapoel Beer Sheva igra na novom stadionu koji se zove Toto Jacob Turner Stadium, izgrađen je 2015. godine i ima 16.126 mjesta.

Na sličnom stadionu, Le Coq Arena (10.000 mjesta), igra Flora u Tallinnu. Taj stadion ne pamti po dobru Marko Pjaca, ondje se teško ozlijedio prije godinu i pol dana, a Hrvatska je poražena s 3:0. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije