Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPLET

Treba uzeti još taj jedan bod i ostati prvi u skupini

Dinamo Spartak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
10.11.2018.
u 07:00

K tome, bude li pobjednik skupine, Dinamo će uzvratni susret šesnaestine finala igrati kod kuće.

Lijepo je znati da Dinamo ima staloženog, trezvenog trenera i da Nenada Bjelicu u tom prate i njegovi igrači. Stoga i ne čudi što u noći velikog slavlja, kad su prvi put nakon 49 godina osigurali igranje u europskom proljeću, kad su prvi put u povijesti prošli skupinu, spominju Lokomotivu, prvog sljedećeg suparnika. S takvim razmišljanjima i došli su do ovog uspjeha.

Ušli bi među nositelje

No, kako mi nismo ni Bjelica ni njegovi igrači, smijemo se pozabaviti i onime što će plavima donijeti budućnost. Prvo, to su dvije utakmice koje su još ostale u skupini i u ovom trenutku nisu nevažne. Čak ne zato što bi svaka od tih pobjeda donijela milijun eura u blagajnu, već zato što su i natjecateljski važne. Naime, s četiri pobjede u četiri utakmice plavi su osigurali prolazak, ali nisu osigurali prvo mjesto. Naime, u slučaju da Fenerbahçe i Anderlecht pobijede plave, a Fener dobije i Spartak, onda bi turska momčad bila prva u skupini.

Dakle, Dinamu treba još jedan bod da bi osigurao i to prvo mjesto koje nije nimalo nevažno (i to je još milijun eura bonusa) jer bi u ždrijebu šesnaestine finala koji je na rasporedu u Nyonu 17. prosinca imao status nositelja. A to znači da u toj prvoj nokaut-fazi koja se igra 14. i 21. veljače neće igrati s drugim pobjednicima skupina ni s četiri najbolja trećeplasirana kluba koja stižu iz Lige prvaka.

>> Pogledajte i što su dinamovci rekli dan nakon velike pobjede u Europi

U ovom trenutku Dinamo je ušao u krug rijetkih klubova koji su u Europskoj ligi u sve četiri utakmice upisali maksimalan učinak, uz plave, to je uspjelo još i Chelseaju, Salzburgu i Eintrachtu, a dosadašnjim rezultatima prolazak su već osigurali i Arsenal, Lazio, Bayer Leverkusen i Zürich.

Uzvrat bi bio kod kuće

K tome, bude li pobjednik skupine, Dinamo će uzvratni susret šesnaestine finala igrati kod kuće. U ovom je trenutku nemoguće nagađati na koga će ići Dinamo ako i bude pobjednik skupine jer je u većini skupina situacija neizvjesna, kao i u Ligi prvaka iz koje u Europskoj ligi nastavlja osam trećeplasiranih. Još su dva kola do kraja u oba natjecanja i bezbroj je kombinacija, ali ostane li u Ligi prvaka sadašnji poredak, plavi bi izbjegli PSG, Tottenham, Benficu i CSKA, a mogući suparnici bili bi Galatasaray, Valencia, Hoffenheim i Club Brugge.

A iz Europske lige daleko je više kombinacija, no kad bi poredak ostao kao danas, onda bi mogući suparnici bili: Zürich, RB Leipzig, Slavia Prag, Sporting, Milan, Spartak Moskva, Lazio, Sarpsborg, Sevilla, Dinamo Kijev i MOL Vidi. No tek treba vidjeti tko će proći i koji će biti na ljestvici, važno je da Dinamo bude prvi. 

>> Pogledajte i najavu nove 'Plave devetke'

Ključne riječi

Komentara 3

SA
sammir10
07:46 10.11.2018.

Treba pobjediti i preostale dvije tekme a ne uzet samo bod ako se vec igra u velikom naletu i usput zaraditi dodatnu lovu i ponići ukupan koeficijent i naravno biti nositelj ,bravo plavi !

NI
NikoCro
08:16 10.11.2018.

Ma kakav bod uzet cemo 6 bodova

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
21:47 10.11.2018.

Pa Hrvati su hit i treba samo tako nastaviti dalje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije