Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji mladi nogometaši

To ni Messiju nije uspjelo! Bez njega bi Liga prvaka bila dosadna

Erling Braut Haaland
Foto: DPA/PIXSELL
1/4
21.04.2020.
u 08:26

Erling Braut Haaland, 19-godišnjak je o kojem se najviše raspravljalo u svjetskom nogometu ove sezone. Jedan je od najuzbudljivijih igrača koji je došao na pozornicu nakon Kyliana Mbappéa

Iako je nogomet u Europi stavljen na pauzu zbog pandemije koronavirusa, ovaj dio sezone koji se odigrao bio je dobar pokazni za mnoge mlade zvijezde.

Nekoliko je igrača zbog kojih nam je žao što i trenutačno ne možemo gledati nogomet jer pokazali su da će za koju godinu oni biti novi Messi ili Ronaldo.

Erling Braut Haaland
1/13

Erling Braut Haaland, 19-godišnjak je o kojem se najviše raspravljalo u svjetskom nogometu ove sezone. Jedan je od najuzbudljivijih igrača koji je došao na pozornicu nakon Kyliana Mbappéa.

Zapravo njih dvojica predodređena su da dominiraju nogometnim travnjacima u sljedećem desetljeću.

I dok se Mbappé dokazivao na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2018. godine, mladi Norvežani sada se iskazao u Ligi prvaka. Zabijao je za Salzburg i ti su mu pogoci omogućili prelazak preko granice u Borussiju Dortmund.

Do sada je imao osam utakmica koje je odigrao u Bundesligi, pet ih je započeo u prvih 11, a samo dvije je odradio punih 90 minuta. U tih je nekoliko utakmica zabio devet pogodaka, a dva puta je bio asistent.

No, u Njemačkoj se još stigne iskazivati onako kako se iskazivao u Ligi prvaka. Naime, Haaland je najbrže od svih igrača u povijesti elitnog natjecanja stigao do brojke od 10 pogodaka na svom kontu, a za to mu je trebalo svega sedam utakmica.

Norvežanin je isto tako postao prvi i jedini tinejdžer koji je postigao 10 golova u Ligi prvaka u jednoj sezoni, što nije pošlo za nogom ni Lionelu Messiju, ni Kylianu Mbappéu.

U jednoj je utakmici izmjereno da je 60 metara pretrčao za svega 6,64 sekunde, a svjetski rekord iznosi 6,34 sekunde. Mladi nogometaš jednostavno impresionira javnost svojom nevjerojatnom brzinom i snagom.

No, osim njega svi trebaju pozornost obratiti i na Ansu Fatija (17) novog mladog aduta koji je izašao iz Barcelonine škole. Kada je sezona počela nitko nije očekivao da će katalonski klub koristiti tako mladog napadača, ali nakon ozljede Luisa Suareza i Ousmanea Dembelea, situacija se promijenila.

Pokazao je vrhunsku hladnokrvnost i preciznost ispred gola za svoju dob, odigrao je ukupno 24 utakmice i postigao pet pogodaka. Po mnogima je možda i najtalentiraniji igrač koji je prošao kroz La Masiju nakon Lionela Messija.

Joao Felix (20) igrač je o kojemu se već puno pričalo. Iz Benfice je prošle sezone prešao u Atletico Madrid. U portugalskoj momčadi je bio najmlađi igrač koji je postigao hat-trick u Europa ligi.

U Atleticu se polako pokušava snaći, odigrao je 18 utakmica i postigao šest pogodaka. U Portugalu ga čak guraju kao nasljednika Cristiana Ronalda. Inače Felix je dobitnik je nagrade 'Golden boy' torinskog Tuttosporta za najboljeg mladog igrača svijeta.

Ne treba se zaboraviti ni na mladog Rodryga (19) koji je u Real Madrid također došao prošle godine. Igrao je u 21 utakmici i zabio devet pogodaka. Od toga su četiri utakmice i četiri gola ostala zapisana u nastupima Lige prvaka.

No, osim njima mnoge stranice posvećene nogometu, dive se Allanu Saint-Maximinu (23). Igrač

Newcastle Uniteda jedan je od najzabavnijih igrača u Premier ligi trenutačno.

Napadač je stigao iz Nice prošlog ljeta, za novu momčad odigrao je ukupno 21 utakmicu u svim natjecanjima i postigao samo tri pogotka. Ne daje ni mnogo asistencija, ali redovito se otvara i dovodi se u dobre pozicije za postizanje gola.

Ima sjajne vještine i sposobnost, može pucati iz daljine i dobro prati igru, samo mu treba malo bolji klub u kojemu bi se mogao iskazati.  

Jedan od najperspektivnijih mladih nogometaša je i Odsonne Edouard (22). Igrač Celtica u Škotsku je došao još 2018. godine. Postiže mnogo golova, ubacuje lopte, lako se izvlači iz nepredvidljivih situacija...

Edouard  je ove sezone za svoj klub ukopno odigrao 45 utakmica i postigao 27 pogodaka. Od toga tri u Europa ligi i dva u kvalifikacijama za Ligu prvaka... Mnogi ga vidi kao nasljednika Mousse Dembelea.

U cijeloj ovoj priči još je mnogo igrača čija se imena moraju spomenuti, a neki od njih su Arsenalovi aduti Bukayo Saka (18) i Gabriel Martinelli (18) te mladi Phil Foden (19) koji nastupa za Manchester City.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije