Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhitili Marokanca

Bio bi to masakr: Tijekom El Clasica planirao izvesti teroristički napad

Luka Modrić i Ivan Rakitić
Foto: NordPhoto/PIXSELL
18.05.2020.
u 20:50

Policija je u akciji 8. svibnja uhitila 33-godišnjeg Marokanca. Teroristički napad tijekom El Clasica želio je izvesti dronom, piše El Periódico

Španjolska policija uhitila je osobu za koju imaju dokaze  da je planirala izvesti teroristički napad tijekom derbija između Barcelone i madridskog Reala.

Policija je u akciji 8. svibnja uhitila 33-godišnjeg Marokanca. Teroristički napad tijekom El Clasica želio je izvesti dronom, piše El Periódico.

Katalonski dnevnik ističe kako je Marokanac na ispitivanju sve priznao, ali i to da je želio odustati od plana, jer smatra kako bi previše riskirao.

'Planirao je zaskočiti Messija i društvo tijekom derbija, želio je izvesti napad na igrače Reala i Barcelone. No odustao je od prvotnog plana, te se okrenuo navijačima. Pandemija koronavirusa vjerojatno je nekima spasila život, jer plan mu je propao nakon što je nogomet stao', javlja El Periódico.

Nije odustao od svog ludog plana, želio je navijače napasti nožem ispred Nou Campa.

Barcelonine utakmice uvijek napune stadion koji prima nešto manje od to tisuća ljudi. Nema sumnje kako bi Nou Cam za El Clasico bio pun i bila bi velika gužva. Jasno je što se moglo dogoditi.

Osumnjičenik u zatvoru čeka suđenje zbog terorizma. Marokanac je uhićen u suradnji španjolskih i marokanskih obavještajnih službi, te FBI-a. 

Prije tri godine u središtu Barcelone dogodio se teroristički napad kada su se kombijem zaletjeli u masu ljudi. U napadu je poginulo 13 osoba, a u neposrednoj blizini bio je i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.

- Bili smo jako blizu tog mjesta. S obitelji sam neposredno prije toga bio u centru grada i taman smo se spremali otići na mjesto gdje se dogodio napad. Ja sam htio ići tamo, ali supruga nije bila za to. Rekla mi je da je dan lijep i da je bolje da se djeca idu igrati u park koji smo im napravili ispred naše kuće - izjavio je Rakitić za 24 sata, i dodao:

- Hvala Bogu da sam je poslušao. Bili smo tri-četiri minute automobilom udaljeni od mjesta gdje se ta strahota dogodila. Sjeli smo u automobil i krenuli prema kući, kad mi je počeo zvoniti mobitel. Svi su zvali da pitaju gdje smo. Napad se dogodio baš u to vrijeme.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije