Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri poraza

Čilićev trener otkrio razloge Marinova 'sloma' na Mastersu

Čilić
Foto: Reuters
1/5
18.11.2017.
u 08:15

Tenis je ponekad nepravedan, ne pobjeđuje uvijek bolji, kaže trener Jonas Björkman.

Bez daljnjega je ovo blago razočaranje za kraj sezone. Pao sam u formi u dijelu sezone kad se dijeli najviše bodova i kad sam mogao čak doći do treće pozicije. Nisam uspio ostvariti cilj da budem u Top 5, ali blizu sam toga, napredovao sam s igrom i vjerujem da mogu biti još puno bolji i konstantniji – kazao je Marin Čilić nakon što se od ovogodišnjeg Mastersa u Londonu oprostio s tri poraza u skupini.

Marin je u ovom trenutku, u poretku uživo, šesti na ATP listi (pad za jedno mjesto u odnosu na prethodni tjedan), ali ga neki igrači, sudionici Mastersa, još uvijek mogu preteći.

– Moram s ekipom raspraviti zbog čega je došlo do ovog pada forme – najavio je Čilić i tako na neki način “prebacio lopticu” svojim trenerima Jonasu Björkmanu i Ivanu Cinkušu. Pa, evo kako je Marinovo posrtanje u Londonu vidio Šveđanin Björkman, koji s našim najboljim tenisačem radi od kolovoza 2016. godine:

Čilić
1/9

– Znam da su ova tri poraza u Londonu veliko razočaranje za Marina, kao uostalom i za cijeli tim, ali moramo ostati pozitivni. Marin je sjajan dečko, voli raditi, i ja sam uvjeren da on još može napredovati. I igrom i rezultatima. Imali smo loš finiš jedne u cjelini odlične sezone. Ali tenis je takav, ponekad je nepravedan. Ne pobjeđuje uvijek bolji igrač, dovoljno je da neke važne poene odigrate malo slabije i da izgubite. Ali, kažem, moramo ostati pozitivni i u tom raspoloženju provesti blagdane. I Marin i mi naučili smo neke stvari iz ove sezone i zato se nadamo odličnom početku nove – napominje švedski trener (45) koji je kao igrač u pojedinačnoj konkurenciji dogurao do četvrtog mjesta.

Puno bolji bio je u konkurenciji parova u kojoj je bio prvi i osvojio devet Grand Slam naslova. Prije Marina radio je s Andyjem Murrayem (i bio šef stručnog stožera). Ovu Marinovu sezonu ovako je raščlanio:

– Zbog finala Davisova kupa u Areni, imali smo malo vremena za odmor i pripremu, pa je Marin lošije ušao u sezonu. No, nakon dva-tri mjeseca stabilizirao je svoju igru i praktično od Monte Carla odigrao na vrlo visokoj razini. Postigao je i odlične rezultate, s tim da mu je u finalu Wimbledona opet uzmanjkalo sreće. U pripremama za novu sezonu radit ćemo malo više na fitnessu da bi Marin bio jači, čvršći i brži na terenu. Vjerujem da je napredak moguć i da će se Marin sljedećih godina uspješno nositi s igračima koji dolaze – zaključio je Björkman.

Komentara 6

QQ
qqq
11:35 20.11.2017.

Ovi komentari tipa ne pobjeđuje uvijek bolji je nešto najgluplje ikad. Šta to znači bolji, bolji vizualni dojam ili kaj? Upravo zato postoje mečevi da bi se vidjelo tko je bolji u datom trenutku, a to je onaj koji je pobjedio.

DO
doktor1
13:12 19.11.2017.

Björkmann nece ovim pristupom unaprjediti Cilica jer Marin jednostavno nema mentalni kapacitet na tenis na najvisoj razini. Meni je drazi neki igrac koji pokazuje stabilnost i koji nikada nece izgubiti od losijeg od sebe npr. Goffin a ponekad ce pobjediti i one iz prvih 5. Igraci iz TOP 10 lakocom u trecoj brzini pobjedjuju neke >50mjesta dok Cilic od takvih izgubi 2-3 svoja servisa i igra 2 sata umjesto da ih pregazi za 45min. Sve je to posljedica zanemarivanja mentalnog dijela tenisa i to najbolji nanjuse i brzo iskoriste. Cilicu treba ono sto ima npr. Del Potro da najvaznije trenutke igra najbolje a to ne mozes ako ti igra mentalno zaostaje. To se jako dobro osjeti u njegovim komentarima gdje se vidi da on uopce ne shvaca razloge svoij poraza.

LA
LacoLaco
18:50 18.11.2017.

Nista se to vise nemoze napraviti. Decko nema "tintaru" za velike meceve. I ovako se namlatio puno novaca, pronio Hrvatsku u svijetu I za to mu sve cestitke I hvala, Ali ostat ce u sjecanju kao prosjecan igrac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije