Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kumovi i najbolji prijatelji

Talentirani sin Darija Šimića predvodi mlade vatrene: Kad sam u Zagrebu, više sam s Kačavendom nego s obitelji

12.10.2021.
u 17:00

– Počeli smo zajedno igrati još u Kustošiji i tada smo bili nerazdvojni. Kasnije smo se ponovno našli zajedno u Lokomotivi i već sedam-osam godina igramo zajedno, to mi je kum, najbolji smo prijatelji

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija odlično je krenula u kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2023. godine u Gruziji i Rumunjskoj. U prva tri nastupa izabranici Igora Bišćana ostvarili su tri pobjede. A nakon domaćeg slavlja nad Norveškom otputovali su u Azerbajdžan, u kojem ih danas u 18.30 sati (HNTV) čeka nova utakmica. Taj su susret najavili najbolji prijatelji Lukas Kačavenda i Roko Šimić.

– Neće biti lagano protiv Azerbajdžana, ali ako mi budemo pravi, kao što smo bili protiv Norveške, odnijet ćemo sva tri boda. Kvalitetniji smo. Svi smo spremni, i oni koji igraju i oni koji su na klupi. Svi smo spremni kao zapete puške i to se vidi i na utakmicama i na treningu. Atmosfera je dobra, družimo se, razgovaramo. Igramo PlayStation, svi smo zajedno na katu. Radujem se svako toliko doći u reprezentaciju jer mi je super s njima – rekao je Šimić, koji je u utakmici protiv Norveške nastavio nizati pogotke.

Novi ugovor puno znači

– Najviše volim pomagati ekipi. Sada zabijam golove, osjećaj je nevjerojatan, ali bez pomoći ekipe to ne bi bilo moguće.

Dobio je i pitanje vezano za prijatelja Lukasa, s kojim se puno druži.

– Kada sam odlazio u Salzburg, bilo mi je jako teško odvojiti se od Lukasa, ali kada dođem u Zagreb, više vremena provodim s njim nego s obitelji – kaže Roko, koji nikad nije bio u Azerbajdžanu, a nadamo se da će mu ostati u lijepom sjećanju.

Taj je 18-godišnjak potpisao i novi ugovor s Red Bull Salzburgom samo četiri mjeseca nakon što je došao u rekordnom transferu za njegov dotadašnji klub Lokomotivu.

– Znači mi puno taj ugovor, vidi se da vjeruju u mene, da očekuju od mene sjajan posao, da radim, da zabijam, treniram... Tek sam na početku, dajem sve od sebe.

Nakon Roka svoje viđenje utakmice protiv Azerbajdžana dao je i Lukas Kačavenda:

– Kvalitetniji smo od njih, ali svako gostovanje nosi svoje zamke i sigurno neće biti lako. Ako u utakmicu uđemo kako trebamo, dobit ćemo – kaže napadač zagrebačke Lokomotive, koji se također osvrnuo na prijateljstvo s Rokom:

Kumovi i najbolji prijatelji

– Počeli smo zajedno igrati još u Kustošiji i tada smo bili nerazdvojni. Kasnije smo se ponovno našli zajedno u Lokomotivi i već sedam-osam godina igramo zajedno, to mi je kum, najbolji smo prijatelji. Nakon toliko godina logično je da u svakom trenutku znamo gdje se onaj drugi nalazi na terenu.

U prvom susretu ove dvije vrste “mini vatreni” pobijedili su 2:0 Azerbajdžan. Dodajmo da je Hrvatska U-21 reprezentacija s devet bodova trenutačno druga u skupini A, isti broj bodova, s utakmicom više, ima vodeća Austrija. Slijede Norveška sa šest, Finska s četiri, Azerbajdžan s jedim i Estonija bez bodova.
Izravni plasman u Gruziju i Rumunjsku izborit će pobjednici skupina te najbolja drugoplasirana vrsta, dok će preostalih osam drugoplasiranih u dodatne kvalifikacije.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije