Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svladala Muchovu

Swiatek nakon velike borbe osvojila Roland Garros

French Open
LISI NIESNER/REUTERS
10.06.2023.
u 20:01

Swiatek, 22-godišnja Poljakinja, već je bila pobjednica u Parizu 2020. i 2022.,te je osvojila svoj treći Garros, a ukupno četvrti Grand Slam naslov jer je osvojila i US Open 2022.

Prva tenisačica svijeta Poljakinja Iga Swiatek obranila je naslov pobjednice Roland Garrosa svladavši u finalu Čehinju Karolinu Muchovu s 6-2, 5-7, 6-4 nakon dva sata i 50 minuta velike borbe.

Swiatek, 22-godišnja Poljakinja, već je bila pobjednica u Parizu 2020. i 2022.,te je osvojila svoj treći Garros, a ukupno četvrti Grand Slam naslov jer je osvojila i US Open 2022. Poljakinja je nakon 16 godina postala prva igračica koja je obranila naslov u Parizu nakon Belgijanke Justin Henin.

Muchova, 43. na WTA listi, igrala je svoje prvo finale na najvećim turnirima sa 26 godina.

Swiatek je dominirala početkom meča, vodila je s 6-2, 3-0 i očekivao se lagan posao i obrana naslova. No, Muchova je pronašla svoju igru, s kojom je do subote slavila u oba međusobna sraza sa Swiatek. U drugom setu je zaostatak od 0-3 pretvorila u dobitak od 7-5, a u trećem setu povela s 2-0, pa napravila "break"  za 4-3, no Swiatek je dobila zadnja tri gema u meču i došla do pobjede.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije