Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP u plivanju

Svjetski rekordi Prigode i američke miješane štafete

Jianjiahe Wang
Foto: Reuters/Pixsell
13.12.2018.
u 15:15

Južnoafrikanac Chad Le Clos obranio je naslov svjetskog prvaka na 100 m leptir

Dva nova svjetska rekorda postavljena su tijekom trećeg dana Svjetskog plivačkog prvenstva u 25-metarskom bazenu, a postavili su ih ruski plivač Kiril Prigoda na 200 m prsno (2:00.16) te američka miješana štafeta na 4 x 50 m mješovito.

Olivia Smoliga, Michael Andrew, Kelsi Dahlia i Caeleb Dressel su otplivali 1:36.14 te za cijelu sekundu popravili prijašnji rekord iz 2013. godine.

Južnoafrikanac Chad Le Clos obranio je naslov svjetskog prvaka na 100 m leptir pobijedivši 22-godišnjeg američkog sprintera Caeleba Dressela.

Prvakinjom na 100 metara slobodno po drugi put u karijeri postala je 28-godišnja Nizozemka Ranomi Kromowidjojo, kojoj je to prva pojedinačna, a ukupno već četvrta medalja u Hanghzouu.

Na 200 m leđno u izjednačenoj utrci dvije američke plivačice slavila je Lisa Bratton, koja je za osam stotinki bila brža od Kathleen Baker. Slavlje za domaće ljubitelje plivanja priredila je Jinjiahe Wang, nova svjetska prvakinja na 800 m.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije