Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Švedskoj se ovako nešto nije dogodilo 84 godine! Za sve je kriva Rusija...

Reuters
31.05.2021.
u 22:05

Bod joj nije bio dovoljan da zadrži izglede za prolazak već joj je trebala pobjeda, makar u produžetku ili nakon kaznenih udaraca.

Švedska reprezentacija u hokeju na ledu po prvi put nakon 1937. neće završiti među osam prvoplasiranih na Svjetskom prvenstvu elitne divizije, oni su 2:3 (1:0, 0:0, 1:2; 0:1) porazom od Rusije nakon izvođenja kaznenih udaraca ostali bez izgleda za zauzimanje jedne od prve četiri pozcije u skupini A koje vode u četvrtfinale.

Švedska je dobro krenula u utakmicu u kojoj je morala pobijediti kako bi ostala u igri za četvrtfinale, povela je golom Jespera Frodena (8:06), no Rusija je u razmaku od samo 12 sekundi u trećoj trećini preokrenula rezultat, strijelci su bili Anton Slepišev (52:34) i Aleksandar Barabanov (52:46). Nadu Švedskoj vratio je Victor Olofsson (55:17), no bod joj nije bio dovoljan da zadrži izglede za prolazak već joj je trebala pobjeda, makar u produžetku ili nakon kaznenih udaraca.

Do te pobjede Švedska nije došla pa je natjecanje u skupini okončala na petom mjestu sa 10 bodova. Rusija je s dva osvojena boda stigla na vrh ljestvice sa 14 bodova, a u utorak još ima utakmicu protiv Bjelorusije te će u slučaju pobjede osigurati prvo mjesto. Iz skupine A u četvrtfinale su e plasirale još i Švicarska i Slvačka koje imaju po 12 bodova te Češka koja ima 10 bodova i pbojedu u međusobnom susretu protiv Švedske. U utorak će još igrati Slovačka - Češka i Švicarska - Velika Britanija te će nakon tih dvoboja biti poznat konačni redoslijed u skupini.

Veliku priliku za prolazak u četvrtfinale propustio je Kazahstan u skupini B izgubivši od ranije otpisane Norveške sa 1:3 (1:0, 0:1, 0:2). Kazahstanu je za osiguranje četvrtfinala trebala pobjeda te je poveo Dmitrija Ševčenka (16:00), no u driugoj trećini je Thomas Valkvae Olsen (27:57) poravnao na 1:1, da bi u trećoj trećini Stefan Espeland (41:08) i Mathis Olimb (59:00) kreirali preokret.

Kazahstan je nakon svih svojih sedam utakmica ostao na 10 bodova te sada ovisi o rezultatima dvoboja u utorak kako bi znao hoće li se plasirati u četvrtfinale ili ne. Zasad je treći na ljestvici, ali s bodom više i utakmicom više od Njemačke, Kanade i Latvije. U utorak Kanada igra s Finskom koja je vodeća u skupini sa 15 bodova, dok će Njemačka i Latvija igrati međusobno. Kazahstanu je za prolazak potrebna pobjeda Finske i to bez produžetka. U ovoj skupini će u utorak još igrati SAD, koje su sa 15 bodova osigurale četvrtfinale, te Italija koja je na dnu bez bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije