Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WANNE IZBUŠIO SUPARNIKE

Švedska nadigrala Francusku i nakon 20 godina dočekala finale

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, polufinale, Švedska - Francuska
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
29.01.2021.
u 19:10

Švedska će tako po osmi put zaigrati u finalu svjetskog prvenstva, no prvi put nakon 20 godina. Dosad je osvojila četiri naslova

Švedska reprezentacija prvi je finalist ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva za rukometaše koje se održava u Egiptu. Šveđani su u polufinalu nadigrali Francuze sa 32:26 (16:13).

Švedska je napadački fantastično odigrala prvo poluvrijeme tijekom kojega francuski vratari nisu ostvarili niti jednu obranu. Nakon što je povela sa 8:7 u 15. minuti Švedska više nije ispuštala prednost sve do kraja dvoboja.

Do poluvremena je povela s tri razlike (16:13), a u nastavku je mirno održavala prednost od tri do šest pogodaka prednosti.

Najefikasniji u sastavu Švedske bio je Hampus Wanne sa 11 golova, šest je uz stopostotni učinak dodao Daniel Pettersson, dok su Nedim Remili i Hugo Descat sa po četiri pogotka predvodili Francusku.

Švedska će tako po osmi put zaigrati u finalu svjetskog prvenstva, no prvi put nakon 20 godina. Dosad je osvojila četiri naslova, posljednji upravo u Egiptu 1999. godine. Francuska je, pak, na drugom SP zaredom zaustavljena u polufinalu, prije dvije godine je izgubila od Danske, a sada je kobna bila Švedska.

Švedska će u nedjeljnom finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojemu će od 20:30 sati igrati branitelj naslova Danska i europski prvak Španjolska. Francuska će također u nedjelju igrati za broncu protiv poraženog iz drugog polufinala.

Komentara 2

DU
Deleted user
20:02 29.01.2021.

Iako su švedi iali nekoliko tehničkih greški u prvom poluvremenu izvrtstni Palicka je zaustavio 30% fracuskih lopti upućenih na vrata Šveda. Dora dinamična i dosta korektna utakmica. Bravo plavožuti.

Avatar KiM
KiM
21:43 29.01.2021.

Tako se igra za svoju drzavu a ne ko nasi domoljubi, ovaj bolestan, onaj kvito prije kraja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije