Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK HNS-A

Šuker stao u obranu Dalića, ima poruku za sve kritičare

Davor Šuker i Zlatko Dalić
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/7
19.11.2020.
u 19:11

“Žao mi je što su ga neki eksperti počeli “načimati”, ali izbornik Zlatko Dalić u svakom slučaju ima maksimalnu podršku i povjerenje članova Izvršnog odbora i mene osobno. "

Predsjednik HNS-a Davor Šuker osvrnuo se na ostanak hrvatske reprezentacije u elitnoj skupini Lige nacija, posao izbornika Zlatka Dalića, plasman mlade reprezentacije na Euro te ostale aktualnosti.

"Žao mi je što nismo izborili barem remi s Portugalom, jer su igrači to zaslužili svojim angažmanom i htijenjem, spletom nesretnih okolnosti izgubili smo u posljednjim trenucima utakmice, ali na kraju je ipak najbitnije da smo ostali u elitnoj skupini Lige nacija, što je vrlo važno. Zadržali smo visoke standarde, Hrvatska je i dalje dio elite i uživa ugled u svijetu, a to je velik doseg. Mnogi se ljudi usude komentirati Ligu nacija, a zapravo ne znaju njezinu svrhu. Znam samo da bi mnogi željeli biti u našoj poziciji", rekao je Davor Šuker, prenosi stranica HNS-a.

Zatim je prokomentirao Zlatka Dalića.

“Žao mi je što su ga neki eksperti počeli “načimati”, ali izbornik Zlatko Dalić u svakom slučaju ima maksimalnu podršku i povjerenje članova Izvršnog odbora i mene osobno. Oni koji ga malo oštrije kritiziraju trebaju znati da Dalić u posljednje vrijeme nije imao tu komociju igrati takozvane male utakmice, on je od Svjetskog prvenstva u Rusiji na ovamo igrao utakmice s vrlo jakim protivnicima, a to je velika razlika. Uostalom, na dosta je utakmica, iz raznoraznih razloga, bio suočen s izostancima standardnih prvotimaca. Uvjeren sam da je Dalić na pravom putu i da će Hrvatska na Europskom prvenstvu opet biti jako dobra. Zahvaljujem pritom i igračima na maksimalnom odricanju, po tko zna koji put su pokazali kako se brane boje reprezentacije.”

Hrvatska će početkom prosinca saznati protivnike u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru i to kao jedan od nositelja u prvoj jakosnoj skupini.

“Bilo je vrlo važno zadržati status nositelja i u tome smo uspjeli, čeka nas zahtjevno proljeće kao uvod u nastup na Euru. Vjerujem da ćemo dobro startati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru i tako već početi brusiti pravu formu za nastup na europskoj smotri.”

Predsjednika itekako raduje i činjenica da je Euro izborila i mlada reprezentacija predvođena izbornikom Igorom Bišćanom.

“Vrlo je važno da je mlada reprezentacija zadržala konstantu plasmana na velika natjecanja i što opet imamo jednu dobru generaciju kao putokaz za budućnost. Još jednom se pokazalo koliko je bitna baza i predan rad u našim klubovima, odakle crpimo kvalitetu za HT Prvu ligu koja je sve kvalitetnija, ali i za reprezentaciju. Baš zbog toga je Zlatko Dalić mogao bezbolno provesti svojevrsnu smjenu generacije, na velikoj sceni pojavili su se Brekalo, Vlašić, Livaković, Grbić, Uremović, Ćaleta-Car, Bradarić, Bašić, Pongračić, u mladoj reprezentaciji velik potencijal pokazuju Šutalo, Gvardiol, Vušković, Ivanušec, Moro, Majer, Bistrović… Pred Hrvatskom je, dakle, svijetla budućnost, imamo se čemu nadati na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali i u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku. Uostalom, nije portugalski izbornik Fernando Santos poslije utakmice slučajno hvalio hrvatsku nogometnu mladost. Hrvatska doista može biti ponosna da opet dolaze kvalitetni mladi igrači koji će jednog dana biti okosnica A reprezentacije. Hvala svima koji sudjeluju u tom kontinuiranom procesu, uvjeren sam da ćemo svi mi u HNS-u, klubovima i županijskim savezima napraviti sve za daljnji napredak hrvatskog nogometa."

Hrvatska je bila nadomak plasmana na Europsko prvenstvo i u futsalu, na kraju su za momčad Mate Stankovića kobni bili šesterci.

“Žao mi je što se nismo kvalificirali, jer smo bili jako blizu. U predstojećem razdoblju čeka nas puno mukotrpnog rada kako bismo i dalje bili u prilici plasirati se na europska i svjetska prvenstva.”

S pozicije predsjednika krovne organizacije hrvatskog nogometa i člana Izvršnog odbora Uefe, Davor Šuker ocjenjuje nogometnu 2020. koja se primiče kraju.

“Nogometna 2020. godina donijela je puno neizvjesnosti i nepovoljnih okolnosti uslijed globalne pandemije koronavirusa. Morali smo se privikavati na novonastale okolnosti, nogomet je u jednom razdoblju stao u cijelom svijetu, tek tad smo uvidjeli koliko nam silno nedostaje i kolika je važnost njegove uloge na globalnoj razini. Na sreću, život je krenuo dalje, napravljeno je sve da se nogomet više ne prekida i to je najbitnije. Dokle god bude trajala pandemija bit ćemo oprezni, poštivati sve epidemiološke mjere i protokol “novog normalnog”, ali vjerujem da će i to uskoro biti iza nas pa ćemo opet moći uživati u istinskom nogometnom ozračju uz povratak gledatelja na tribine. Nogomet se u prvom redu ipak igra zbog navijača.”, zaključio je Šuker.

Ključne riječi

Komentara 16

PS
popevke sAm slagal
20:01 19.11.2020.

Šuker "ostao"? Valjda ustao. Ne vole vlasnici VL ništa što ima veze sa ustajanjem.

MG
mato.greganic
20:10 19.11.2020.

Nemrem vjerovati da netko može išta prigovoriti Daliću,napravio je sve što je bilo moguče sa igračima koji su bili na raspolaganju. Nikako ga ne treba braniti Šuker osim što je bio odličan igrać sve ostalo je jedno ništa.

DU
Deleted user
00:18 20.11.2020.

konacno imamo covjeka valjanig karaktera na klupi, nije svadjalica, ni zavidan. optimistican i vjeruje igracima . ne treba nam drugi dugo dugo vremena. ja bi voliovda se rijesi Vide i Lovrena , zli to neznaci da nam treba neko drugirugi . naravno zle duse su vec pocele. nude nam koga? Bjelicu ? taj nervozni i neuravnotezeni je vec sada u svadji sa pola Hrvatske. ponavljam nedirajmo Dalica jos dugo dugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije