Naslovnica Sport

Sudac u slučaju protiv Dinama - preažuran

28. siječnja 2004. u 00:00 24 prikaza

POREČ - Ne pamtimo kada je na Dinamovim pripremama Dinamo bio u drugome planu. Što se stanja u momčadi tiče, senzacije su daleko od svlačionice. Ni trener Nikola Jurčević neće ponuditi ekskluzivu, neće hvaliti ili kuditi igrače pojedinačno, izraziti veliko nezadovoljstvo uvjetima u Poreču. A, također, nismo navikli niti da u malim ponoćnim razgovorima u hotelskom baru za stolom ne sjedi nitko iz maksimirskog kluba. Nekako su se dinamovci povukli u osamu, ali je zato Dinamo uvijek udarna tema.

Negdje oko ponoći u hotelu "Parentium" okupilo se vrlo zanimljivo društvance: Ćiro Blažević, Marijan Mrmić, Stanko Mršić i glavni lik ove priče - Dražen Ladić. Trofejni Dinamov i reprezentativni vratar, a sada pomoćnik izbornika Barića, došao je malo predahnuti od poslova vezanih uz gradnju golfišta. Domaća kobasica iz Ladićeve proizvodnje i - lavina se počela kretati, otkrio je Ladić mnoge zanimlijvosti.

-Uh, taj Dinamo! Još utjerujem dug od 300 tisuća eura, godinama se zbog toga povlačim po sudovima. Nikako da odluka bude donesena. Joško Jeličić, Goran Jurić i ja i dalje čekamo da nam Dinamo isplati taj novac. Iako Dinamov predsjednik Mirko Barišić u svakom intervjuu kaže da Dinamo nikome ništa ne duguje, dugovanja prema nama iznimno su velika - započeo je Ladić, a onda otkrio i zanimljivu pojedinost koja bi mogla prerasti u aferu.

- Zamislite kakvo sam rješenje dobio! Predsjednik Općinskog suda Đuro Sessa prihvatio je Dinamov zahtjev za izuzeće suca Mladena Ježeka zbog - pristranosti. A u odluci, ne možete vjerovati, piše ovo: "Iako u konkretnom slučaju nema dokaza o sudačkoj pristranosti, njegova velika ažurnost nagovještava da bi pristranosti uskoro moglo biti". Smiješno, zar ne? Sudac je izuzet zato što je radio. Kao, prečesto je sazivao rasprave. Pa gdje toga ima?! No, čuo sam da je predsjednik suda bio s Mamićem na večeri - ogorčen je Ladić, koji bi protiv Dinama mogao mnogo toga reći.

- Sjetite se kada su navijači vikali protiv mene. Kasnije su mi sami rekli da su ih na to nagovorili ljudi iz kluba, valjda da bi me smirili. Ali ja ne odustajem od svoga novca, Dinamo će mi ga kad-tad isplatiti. A Mirko Barišić, koji se predstavlja kao gospodin, zapravo je veliki prevarant. Šest puta sam se s njim nalazio da bismo se dogovorili, pristao bih na različite načine plaćanja, ali njegova obećanja uvijek su isprazna.

Naravno, tada se u razgovor umiješao i Ćiro Blažević. Ovo je za njega najbolja tema, uvijek se s guštom prihvati razgovora kada treba ošinuti aktualnu maksimirsku strukturu.

- Ni ja neću odustati od novca koji mi Mamić duguje. Također, bit će protiv njega podignuta i optužnica zbog toga što mi je prijetio smrću, i on će izgubiti sve funkcije u nogometu - krenuo je Ćiro ne namjeravajući stati.

- Ali, za Mamića svi znamo kakav je. Međutim, predsjednik Barišić je velika zagonetka. On je Mamićev talac, ali sigurno nije nevin. Mislili su da će me se lako riješiti, ali ja ću im vratiti. Pitam vas, predsjedniče, gdje je 9 milijuna eura od transfera Balabana, Olića i Leke, kako je moguće da Dinamo danas nema novca - ražestio se Ćiro.

Tomo NIČOTA

više

Dinamo i Zadar bez pogodaka

POREČ - U svojoj trećoj pripremnoj utakmici ove zime Dinamo je remizirao sa Zadrom (0:0). Na vrlo teškom terenu u porečkoj "Plavoj laguni" modri su naišli na možda i najboljeg suparnika dosad, te nakon poraza od Slavena Belupa i pobjede nad slovenskim Publikumom upisali i remi.

Iako Nikola Jurčević naglasak daje napadačkom nogometu pa iz utakmice u utakmicu ulazi s čak četvoricom napadača, njegovi su igrači još bez učinka. U tri utakmice Dinamo je postigao tek jedan pogodak, a strijelac je bio branič Boštjanc Cesar. Sjećamo se Švicarske i ljetnih priprema kad je vrlo slično Jurčević dugo čekao da napadači prorade. Protiv Zadra svidio se Hrvoje Čale, njegovanabacivanja s lijeve strane pravo su osvježenje u Dinamovoj igri.

- Meni su najbolji bili Drpić i Mijatović u prvoj te Mujčin i Da Silva u drugom poluvremenu - rekao je Jurčević.

Za Dinamo su igrali: Turina - Jurić, Drpić, Mijatović, Čale - Agić, Štrok - Kranjčar - Bošnjak, Zahora, Bartolović. (Još su igrali: Šarlija, Poldrugač, Mujčin, Cesar, Da Silva, Čosić, Krznar, Lapić i Bašić). (tn)

više

Ćiru u Dinamo kao predsjednik

Za razgovora u Poreču, u gore spomenutom zanimljivom društvu, nekadašnji rener Dinama, danas prvi čovjek struke u Varteksu, Miroslavu Blaževiću, namjerno ili slučajno izletjelo je da je i on pri transferima iz Dinama ponešto zaradio.

- Mamić i Barišić nisu željeli prodati Leku, ali ja sam vidio da je klub u teškoćama i molio sam ih da ga ipak prodaju, rekavši im da ću i bez njega osvojiti naslov prvaka. A onda sam tražio da mi daju 50.000 eura, na kraju su mi dali 35 tisuća. Kažem, nisam još odustao, jednog dana vratit ću se u Maksimir kao predsjednik! Posložit ću stvari i Dinamo će ponovo biti veliki klub, a ne ovakva mizerija kao što je danas - najavio je povratak u Maksimir Ćiro.

Nakon tih riječi Blažević se s Ladićem upustio u polemiku - kako hrvatski nogomet izvući iz teške situacije. Nažalost, nisu uspjeli pronaći pravo rješenje, svim mogućim modelima koje su predložili pronašli su više zamjerki nego prednosti.(tn)

Gorenje gastro radionica
Gorenje gastro radionica
U suradnji s Večernjim listom i Gorenjem još je jednom otvorena Kuhaona