Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLATKO SARAČEVIĆ

Strankinje me dobro razumiju, a želim igrati moderno i brzo

10.10.2018.
u 00:25

Glavnu riječ u pobjedi “kokica” vodile su strankinje – Ježikova (sedma pogodaka), Čigirinova (šest) i Ihnjeva (tri)

Bolji debi na klupi Podravka Vegete u Ligi prvakinja trener Zlatko Saračević nije mogao zamisliti.

Koprivničanke su u gostima pobijedile njemački Thüringen (28:26), u prvom kolu svoje skupine.

1/4

Zanimljivo je da je Zlatko Saračević debitirao s pobjedom u svom debiju u Ligi prvaka kada je PPD Zagreb pobijedio Kiel.

Ima još prostora za napredak

– Za neke je ovo veliko iznenađenje, ali ne i za mene. Znao sam mogućnosti svog sastava i moram priznati da imamo još puno prostora za napredak. U prijevodu, možemo puno bolje od ovoga što smo odigrali u Njemačkoj. Primjerice, ima prostora za puno više polukontri i kontri, ima puno prostora na lijevom krilu, pa na desnom vanjskom – priča Zlatko Saračević.

Glavnu riječ u pobjedi “kokica” vodile su strankinje – Ježikova (sedma pogodaka), Čigirinova (šest) i Ihnjeva (tri).

– To samo znači da smo ove sezone pogodili s izborom strankinja. No, treba pohvaliti i naše igračice, posebice Debelić, koja je odlično igrala u oba pravca. I sve igračice s klupe dale su svoj doprinos u ovoj velikoj pobjedi – istaknuo je Saračević.

U jednom trenutku imali ste plus sedam, a onda su domaće igračice došle u priliku da smanje na samo minus jedan.

Sjajna pozivnica za Györ

– To se dogodilo kada su zaredala naša isključenja. Neka su bila opravdana, neka ne. Zato sam se u jednom trenutku pobunio kod zapisničkog stola. Sreća, imali smo dovoljno koncentracije,a li i odličnu vratarku pa smo an kraju sačuvali prednost - istaknuo je Saračević.

Da li znate kada je Podravka posljednji put pobijedila na gostovanju u Njemačkoj?

- Ne znam, ali znam da je posljednji pout pobijedila na gostovanju 2013. godine u Cluju. Još je u to vrije me igrala Miranda Tatari, danas sportska direktorica kluba – rekao je Saračević.

Dakle, posljednji put Podravka je slavila u Njemačkoj 1996. godine kada su Petika, Mihoci, Pavlić, Tirca i ostale slavile u Bremenu. Tom pobjedom izborile su finale Kupa prvaka kojeg su kasnije i osvojile. Da li je to možda znak da bi se nešto slično moglo dogoditi već ove godine?

– Uh, teško. Mi smo tek u stvaranju ekipe koja bi u budućnosti mogla razmišljati o plasmanu na završni turnir Lige prvakinja. Ovo je tek početak, bit će tu još dosta uspona i padova. Evo, već u nedjelju nam u goste dolazi Györ, sastav koji ej svijet za sebe. One su aktualne pobjednice Lige prvakinja, a u prvom kolu su sa 16 razlike pobijedile Krim. Mi se sigurno nećemo predati unaprijed i dat ćemo sve od sebe da im pokušamo parirati. Nadam se da će dvorana biti dupkom puna. ne samo što nam u goste dolazi najbolja svjetska ekipa već i zato što smo pobijedili Thüringen i prava nagrada za moje djevojke bit će puna dvorana – istaknuo je Saračević.

Kako komunicirate s tako velikim brojem strankinja?

– Odlično. Sve više.manje razumiju hrvatski. Alena Ihnjeva razumije najviše jer je tu najdulje, a Slovakinja Holešova jako je brzo naučila naš jezik. Bitno je da one razumiju što ja želim, a želim da igramo jedna bez, moderan rukometi – zaključio je Zlatko Saračević, trener Podravke. 

Ključne riječi

Komentara 1

RH
romeosvic@hotmail.com
06:50 10.10.2018.

Idemo ljudi napuniti dvoranu za nase cure i navijati.Trebat če im podrška.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije